Winkel

Home > Merken Fredericia J16 Schommelstoel Design Hans Wegner voor Fredericia

J16 Schommelstoel Design Hans Wegner voor Fredericia

 2.175,00 2.345,00

Beschrijving

J16 Schommelstoel Design Hans Wegner voor Fredericia

De J16 Schommelstoel ontworpen door Hans Wegner is een klassieker onder de schommelstoelen. De stoel werd geïntroduceerd in 1944 en is onderdeel van ‘The People’s Collection’  van Fredericia. Vrijheid van beweging en ergonomie hebben voor Hans Wegner een grote rol gespeeld bij het ontwerpen van deze comfortabele stoel. De J16 Schommelstoel is de bekendste schommelstoel die hij door de jaren heen heeft ontworpen. De zitting wordt handgeweven met koord van waspapier, een comfortabel en milieuvriendelijk product, verkrijgbaar in naturel of zwart. Het frame van de stoel is massief Eiken, verkrijgbaar in diverse afwerkingen. De stoel is 107 cm hoog, 63 cm breed, 93 cm diep en heeft een zithoogte van 42 cm. Sinds de introductie in 1944 is de stoel altijd in productie geweest, het is een geliefd object van vele designliefhebbers.

Fredericia

Fredericia is opgericht als een Deens Designlabel, geboren uit een trotse erfenis. Een erfenis van ongekende toewijding aan de perfectie en de ontwikkeling van de kunst van het ontwerpen. De eenvoudige principes zoals kwaliteit, selectie van materialen, functionaliteit en aandacht voor detail vormen de basis voor de collectie. Daarnaast zijn ze trots op de langdurige samenwerking met een zorgvuldig gekozen internationale designers, allen bekend om hun uitzonderlijke niveau en geweldige producten. Het resultaat is een hoogwaardige collectie die wereldwijd door de kenners gewaardeerd wordt.

Hans Wegner

Hans Wegner is een wereldberoemde ontwerper van de iconische Deense meubelen. Zijn studie heeft hij samen doorlopen met Borge Morgensen aan de Copenhagen School of Arts en Crafts. Daarna Hebben Hans en Borge nog samen gewerkt voor FDB Mobler waar ze vele modellen hebben ontwikkeld waaronder de J16 Schommelstoel. Naast een voorkeur voor hout had bij ook een voorkeur voor stoelen. Hiervan heeft hij er ongeveer 500 van ontworpen, de meest bekende is waarschijnlijk de Wishbone chair of ook wel Y Chair genoemd.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “J16 Schommelstoel Design Hans Wegner voor Fredericia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.