Winkel

Home Stoelen en Banken 1960 eetkamer stoel design Niko Kralj door Rex Kralj

1960 eetkamer stoel design Niko Kralj door Rex Kralj

 389,00 449,00

Categorie: Tag:

Beschrijving

1960 eetkamer stoel design Niko Kralj door Rex Kralj

De 1960 eetkamer stoel is ontworpen in 1960 door Niko Kralj. De stoel 1960 is geproduceerd uit een combinatie van massief hout en gebogen multiplex. In 1960 is het buigen van multiplex een nieuwe vinding en het wordt dan mogelijk om hout te buigen in vormen die optimaal bij het menselijk lichaam passen. Deze combinatie leidde tot een onverslaanbaar model stoel met een bijzonder comfortabele zit. Daarnaast is de 1960 eetkamer stoel is een lust voor het oog dankzij het frame met de afgeronde randen, de prachtige verbindingsbussen en het gebogen multiplex. De 1960 eetkamer stoel is verkrijgbaar in naturel gebeitst eiken, zwart gebeitst eiken of naturel gebeitst walnoot. De hoogte van de stoel is 82 cm, de diepte is 54 cm en de breedte is 46 cm.

Niko Kralj

 

Niko Kralj is een Sloveense ontwerper. Kort na de Tweede Wereldoorlog maakten traditionele productiemethoden plaats voor nieuwe vindingen, wat leidde tot een nieuw tijdperk van meubeldesign. Als geschoold architect en absolute pionier op dit vlak ontwikkelde Niko voor die tijd echt vernieuwende stukken en werd hij een van de eerste industriële ontwerpers ooit. Met meer dan twee miljoen geproduceerde stoelen hebben Niko Kralj’s ontwerpen al generaties lang plezier gegeven.

 

Rex Kralj

Rex Kralj is opgericht in 2012. Het bedrijf brengt in naam en stijl een eerbetoon aan de architect Niko Kralj (1920-2013). Het ontstaan van het bedrijf kwam voort uit het enthousiasme wat je krijgt  als je voor het eerst een werkelijk verbluffend ontwerp ziet. Dat was bij het zien van de iconische Rex-stoel, het beroemdste ontwerp van Niko, wat oprichters inspireerde om het merk te vestigen en de erfenis van de ontwerpprincipes van Kralj te eren. Sinds die oprichting van het merk bouwen ze voort op Niko’s principe van authentiek, humanistisch design. Alle producten belichamen dit principe, iets waar ze zich op blijven focussen wanneer ze nieuwe ontwerpen aan de collectie toevoegen. 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “1960 eetkamer stoel design Niko Kralj door Rex Kralj” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.