Winkel

Home Lampen Burolampen De Directeur Tafellamp 1501 Mat Geel Design Jan Hoogervorst voor Anvia
Aanbieding!

De Directeur Tafellamp 1501 Mat Geel Design Jan Hoogervorst voor Anvia

 199,00

1 op voorraad

Beschrijving

De Directeur Tafellamp 1501 design Hoogervorst voor Anvia

De Directeur Tafellamp No. 1501 van Anvia is gebaseerd op het originele en zeldzame type 6019 van Jan Hoogervorst. De lamp is in verschillende standen te zetten. De naam, De Directeur Tafellamp, is een verwijzing naar en eerbetoon aan de oorspronkelijke oprichter van de Algemeene Nederlandsche Verlichtingsindustrie Almelo, Max Liebert. Bij deze tafellamp in moderne mid-century stijl is een combinatie van aluminium & staal toegepast. De Directeur is natuurlijk ook goed toe te passen als burolamp. De hoogte van de lamp 42 cm hoog en de diameter van de kap is 24 cm. De voet van de lamp is zwart poedercoating en de kap is mat Geel.

LED verlichting

De Directeur tafellamp wordt geleverd met een LED lichtbron. Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde.  Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. LED lampen hebben een langere levensduur van andere lichtbronnen. De lichtbron van de Directeur Tafellamp is een 7 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 60 Watt gloeilamp.

Anvia

Anvia Almelo is een bekend Nederlands merk op het gebied van Designverlichting. Opgericht in 1933 en in de jaren 80 helaas ter ziele gegaan. Gelukkig is er in 2014 nieuw leven in geblazen en is er nu weer een prachtige collectie gebaseerd op de oude ontwerpen van Jan Hoogervorst.

Jan Hoogervorst

De veelal organische ontwerpen van Jan Hoogervorst uit de beginjaren van zijn designcarrière zijn dan ook duidelijk geïnspireerd en beïnvloed door vooruitstrevende Italiaanse verlichtingsbedrijven als Arredoluce, Stilnovo en Arteluce. Hij wordt ook wel eens de Nederlandse kroonprins van de Italiaanse ontwerpkoning Gino Sarfatti genoemd. Zijn latere ontwerpen kenmerken zich veel meer door puurheid en functionaliteit, met een geweldig gevoel voor verhouding doch ook sterk calvinistisch. Door velen wordt Jan Hoogervorst inmiddels gezien als één van de grootste Nederlandse “mid-century” ontwerpers. Geen achtergrond in een opleiding aan een ontwerpacademie, maar een gedreven en kundig ambachtsman.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Directeur Tafellamp 1501 Mat Geel Design Jan Hoogervorst voor Anvia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.