Winkel

Home > Merken Hollands Licht Lotek snoer voor Lotek Lamp design Benno Premsela door Hollands Licht

Lotek snoer voor Lotek Lamp design Benno Premsela door Hollands Licht

 26,00

2 op voorraad

Beschrijving

Lotek snoer voor Lotek Lamp design Benno Premsela door Hollands Licht

Vervangend Lotek snoer voor de Lotek Lamp ontworpen door Benno Premsela geproduceerd door Hollands Licht. Het komt niet vaak voor maar mocht uw Lotek lamp niet meer werken dan kunt u dit vervangend snoer bestellen voor de Lotek Lamp Classic (30 cm breed) en de Lotek Lamp XS (22,5 cm breed) . Het snoer is inclusief stekker, schakelaar en E27 fitting.

Hollands Licht

Hollands Licht presenteert de ontwerptalenten die Nederland rijk is. De collectie bestaat enerzijds uit klassiekers van bekende ontwerpers zoals de Lotek Lamp waarvan de naam al enige tijd bekend is bij het publiek. Daarnaast laten ze zich inspireren door aankomend talent met een eigen kijk op licht, materiaal en gebruik. Niet alleen de lamp als object, maar ook de toepasbaarheid van de lamp in een ruimte of interieur staat centraal. Het ontwikkelingsproces omvat een zoektocht naar de juiste samenhang van lichteffect en functioneel gebruik.

Benno Premsela

Benno Premsela (1920-1997) was de zoon van de bekende Joodse huisarts  Bernard Premsela. Hij studeerde voor en na de Tweede Wereldoorlog interieurvormgeving aan de “Nieuwe Kunstschool”. Tijdens de oorlog zag hij zich gedwongen zijn opleiding te onderbreken en onder te duiken. In zijn minimalistische werk zijn schoonheid en functionaliteit nauw verwant. Onder zijn leiding als chef van de etalage- en binnenhuisafdeling van de Bijenkorf in Amsterdam kwamen spectaculaire etalages tot stand. Benno Premsela heeft meerdere producten ontworpen maar zijn bekendste ontwerp is toch wel de Lotek Lamp.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lotek snoer voor Lotek Lamp design Benno Premsela door Hollands Licht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.