Winkel

Home > Merken Hollands Licht Lotek Doek XS voor Lotek XS Lamp design Benno Premsela Hollands Licht

Lotek Doek XS voor Lotek XS Lamp design Benno Premsela Hollands Licht

28,00

Beschrijving

Lotek Doek XS voor Lotek XS Lamp design Benno Premsela Hollands Licht

Nieuw Lotek Doek XS ten behoeve van de Lotek XS Lamp ontworpen in 1982 door Benno Premsela. De vlieseline doeken van de Lotek lamp verkleuren na een aantal jaar gebruik. Deze zijn te vervangen door deze set van 2 doekjes voor de kap van de Lotek XS lamp. Het betreft de originele doeken van Hollands Licht, de fabrikant van de Lotek XS Lamp in de kleur wit. De kap van de Lotek XS is 22,5 cm x 22,5 cm. De doeken zijn eenvoudig te verwisselen. 

Hollands Licht

Het Lotek Doek XS wordt geproduceerd door Hollands Licht. Hollands Licht presenteert het ontwerptalent dat Nederland rijk is. De collectie bestaat enerzijds uit klassiekers van bekende ontwerpers zoals de Lotek Lamp waarvan de naam al enige tijd bekend is bij het publiek. Daarnaast laten ze zich inspireren door aankomend talent met een eigen kijk op licht, materiaal en gebruik. Niet alleen de lamp als object, maar ook de toepasbaarheid van de lamp in een ruimte of interieur staat centraal. Het ontwikkelingsproces omvat een zoektocht naar de juiste samenhang van lichteffect en functioneel gebruik.

Benno Premsela

Benno Premsela (1920-1997) was de zoon van de bekende Joodse huisarts  Bernard Premsela. Hij studeerde voor en na de Tweede Wereldoorlog interieurvormgeving aan de “Nieuwe Kunstschool”. Tijdens de oorlog zag hij zich gedwongen zijn opleiding te onderbreken en onder te duiken. In zijn minimalistische werk zijn schoonheid en functionaliteit nauw verwant. Onder zijn leiding als chef van de etalage- en binnenhuisafdeling van de Bijenkorf in Amsterdam kwamen spectaculaire etalages tot stand. Benno Premsela heeft meerdere producten ontworpen maar zijn bekendste ontwerp is toch wel deze Lotek Lamp.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lotek Doek XS voor Lotek XS Lamp design Benno Premsela Hollands Licht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.