Winkel

Home > Merken Hollands Licht Lotek Frame Vierkant Design Benno Premsela door Hollands Licht

Lotek Frame Vierkant Design Benno Premsela door Hollands Licht

 29,00 39,00

Beschrijving

Lotek Frame Vierkant voor Lotek Lamp design Benno Premsela door Hollands Licht

Nieuw vervangend vierkant Lotek frame ten behoeve van de Lotek Lamp Classic , de kleinere Lotek lamp XS of voor de grote Lotek Lamp XL ontworpen in 1982 door Benno Premsela. De Lotek lamp heeft drie van deze frames en het kan zijn dat bij een verhuizing of een ongeluk in huis één van de vier pootjes van het vierkante frame afbreekt. Dit vervangende frame is dan de oplossing om uw Lotek Lamp in ere te herstellen. Het formaat van het frame voor de Lotek XS is 22,5 x 22,5 cm, voor de Lotek Classic 30 cm x 30 cm en voor de grote Lotek XL Lamp 40 x 40 cm. Voor de Lotek lamp Classic zijn ze verkrijgbaar in aluminium of zwart. Het is het originele Lotek Frame van Hollands Licht, de fabrikant van de Lotek Lamp. Het frame is eenvoudig te verwisselen, in een handomdraai kunt u weer genieten van uw prachtige Lotek Lamp. Het is ook mogelijk om de doekjes te vervangen, Klik daar voor hier: Lotek Doek

Hollands Licht

Het Lotek frame vierkant wordt geproduceerd door Hollands Licht. Hollands Licht  presenteert het ontwerptalent dat Nederland rijk is. De collectie bestaat enerzijds uit klassiekers van bekende ontwerpers zoals de Lotek Lamp waarvan de naam al enige tijd bekend is bij het publiek. Daarnaast laten ze zich inspireren door aankomend talent met een eigen kijk op licht, materiaal en gebruik. Niet alleen de lamp als object, maar ook de toepasbaarheid van de lamp in een ruimte of interieur staat centraal. Het ontwikkelingsproces omvat een zoektocht naar de juiste samenhang van lichteffect en functioneel gebruik.

Benno Premsela

Benno Premsela (1920-1997) was de zoon van de bekende Joodse huisarts  Bernard Premsela. Hij studeerde voor en na de Tweede Wereldoorlog interieurvormgeving aan de “Nieuwe Kunstschool”. Tijdens de oorlog zag hij zich gedwongen zijn opleiding te onderbreken en onder te duiken. In zijn minimalistische werk zijn schoonheid en functionaliteit nauw verwant. Onder zijn leiding als chef van de etalage- en binnenhuisafdeling van de Bijenkorf in Amsterdam kwamen spectaculaire etalages tot stand. Benno Premsela heeft meerdere producten ontworpen maar zijn bekendste ontwerp is toch wel deze Lotek Lamp.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lotek Frame Vierkant Design Benno Premsela door Hollands Licht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.