Winkel

Home Lampen Vloerlampen Lotek XL Lamp Design Benno Premsela door Hollands Licht

Lotek XL Lamp Design Benno Premsela door Hollands Licht

 145,00

Beschrijving

Lotek XL Lamp Design Benno Premsela door Hollands Licht

De Lotek XL Lamp is ontworpen door Benno Premsela is de grote uitvoering van de bekende Lotek Classic. Ook deze grotere designklassieker is op meerdere manieren toe te passen omdat je de hoogte kan aanpassen. Er worden met de lamp verschillende staafjes meegeleverd waarmee je de hoogte van de lamp kunt bepalen. De hoogste uitvoering is 160 cm, maar je kan hem ook 120 cm, 80 cm of 40 cm hoog maken. De witte kap van de Lotek XL met daarin de lichtbron is een kubus van 40 cm x 40 cm, het frame is aluminiumkleur. De Lotek Lamp XL monteert u eenvoudig zelf door de kubus te bouwen met de metalen staafjes, waar omheen eenvoudig het witte doek wordt gespannen. Deze grote vloerlamp is een must in het huis van elke designliefhebber.

LED Lotek XL lamp

Wij adviseren een speciale E27 LED lichtbron voor de Lotek Vloerlamp van 7 Watt waarvan de lichtopbrengst overeenkomt met de lichtopbrengst van een 60 Watt gloeilamp. Deze lamp is opaal wit en geeft warm wit licht met een kleur van 2700K.

Hollands Licht

Hollands Licht presenteert het ontwerptalent dat Nederland rijk is. De collectie bestaat enerzijds uit klassiekers van bekende ontwerpers, waarvan de naam al enige tijd bekend is bij het publiek. Daarnaast laten ze zich inspireren door aankomend talent met een eigen kijk op licht, materiaal en gebruik. Niet alleen de lamp als object, maar ook de toepasbaarheid van de lamp in een ruimte of interieur staat centraal. Het ontwikkelingsproces omvat een zoektocht naar de juiste samenhang van lichteffect en functioneel gebruik.

Benno Premsela

Benno Premsela (1920-1997) was de zoon van de bekende Joodse huisarts  Bernard Premsela. Hij studeerde voor en na de Tweede Wereldoorlog interieurvormgeving aan de “Nieuwe Kunstschool”. Tijdens de oorlog zag hij zich gedwongen zijn opleiding te onderbreken en onder te duiken. In zijn minimalistische werk zijn schoonheid en functionaliteit nauw verwant. Onder zijn leiding als chef van de etalage- en binnenhuisafdeling van de Bijenkorf in Amsterdam kwamen spectaculaire etalages tot stand. Benno Premsela heeft meerdere producten ontworpen maar zijn bekendste ontwerp is toch wel deze Lotek Lamp.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lotek XL Lamp Design Benno Premsela door Hollands Licht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.