Winkel

Home Lampen Tafellampen Vibia Mayfair Tafellamp Design Diego Fortunato

Vibia Mayfair Tafellamp Design Diego Fortunato

 515,00 557,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Vibia Mayfair Tafellamp Design Diego Fortunato

De Vibia Mayfair tafellamp ontworpen door Diego Fortunato voor het Spaanse merk Vibia is een moderne uitvoering van een klassieke tafellamp. Deze metalen tafellamp is verkrijgbaar in vier uitvoeringen; mat grafiet, mat wit, mat goud of zijdemat koper. De Vibia Mayfair tafellamp wordt door de ontwerper gezien als een update van een lamp uit de 18e eeuw maar dan met een innovatieve benadering van esthetiek en technologie. Dit zie je terug in het gebruik van nieuwe materialen, LED lichtbronnen en de bediening van de dimmer door middel van een optische sensor. De Mayfair tafellamp is 52 cm hoog en de kap heeft een diameter van 30 cm. In de Mayfair tafellamp zitten 2 lichtbronnen die zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van het licht. Naast deze uitvoeringen met een aluminium kap zijn er ook nog twee uitvoeringen van de Mayfair tafellamp met een polycarbonaat kap beschikbaar.

LED verlichting

Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur van andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen.De lichtbron van de Vibia Mayfair Tafellamp een 17 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 75 Watt gloeilamp. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht. Deze wordt zit ingebouwd in de lamp.

VIBIA

Vibia laat zich inspireren door hoe mensen leven, werken en een eigen identiteit creëren. Het ontwerpteam bestaat uit 20 internationale designers. De producten onderscheiden zich door de verfijnde en vaak verrassende vormgeving. Het in 1987 opgerichte bedrijf is tegenwoordig actief in meer dan 60 landen. In de fabriek in Barcelona wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Afwerking en detaillering zijn cruciaal en worden vaak nog met de hand uitgevoerd. Ze hebben een unieke collectie producten en oplossingen.

Diego Fortunato

Diego Fortunato heeft zijn eerste ontwerp studio in 1995 in Barcelona opgericht, daarna volgde zijn Londense design studio in 2011. Het werk van de Argentijnse ontwerper bevat verlichting, stedelijk meubilair, tapijten en bekleding. Het bevind zich tussen industrieel design, beeldhouwkunst en conceptuele kunst. Zijn werk lijkt bedrieglijk eenvoudig, maar het is zorgvuldig gedetailleerd en duurzaam.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vibia Mayfair Tafellamp Design Diego Fortunato” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.