Winkel

Home Lampen Tafellampen Candela Tafellamp by Francisco Gomez Paz Astep

Candela Tafellamp by Francisco Gomez Paz Astep

 899,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Candela Tafellamp Design Francisco Gomez Paz Astep

De Candela Tafellamp Design Francisco Gomez Paz voor Astep is een milieuvriendelijke lamp. Zelfs zo milieuvriendelijk dat er geen stekker aan zit. De lamp brand op Bio ethanol, een milieuvriendelijke brandstof die geproduceerd wordt door hergebruik van grondstoffen. De warmte van de vlam van de Bio ethanol zorgt er voor dat het Seebeck mechanisme in de lamp stroom gaat generen en opslaan in de accu. Met een vol reservoir (260 ml) heb je ongeveer 5 branduren. Wanneer de bio ethanol opgebrand is kan je kiezen om weer bij te vullen of de LED verlichting in de lamp aan te schakelen. Bio ethanol verbrandt in een geruisloze en aangename vlam, zonder stank af te geven. De verbranding van bio-ethanol is veilig in huis. De Candela Tafellamp is er in 2 modellen, de uitvoering zonder USB aansluiting heeft een 3 Watt LED lamp. Of de uitvoering met USB aansluiting om je telefoon mee op te laden met 1,5 Watt LED lamp. De lichtopbrengst van een 1,5 Watt LED lamp is vergelijkbaar met 15 Watt gloeilamp en een 3 Watt LED met een 25 Watt gloeilamp.

LED verlichting

Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur van andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen.

Astep is een Deens designlabel met Italiaanse roots. De familie Sarfatti, Grootvader Gino Sarfatti, Vader Riccardo Sarfatti en Zoon Alessandro Sarfatti zijn de grondleggers van dit prachtige verlichtingsmerk. Naast beroemde designklassiekers uit de jaren 50 brengen ze ook nieuwe lampen met zeer innovatieve technieken op de markt. Hun motto is streven naar de nodige beweging van een nooit eindigende reis, de reis van evolutie. Het verwijst naar een natuurlijke maar essentiële stap op weg naar het creëren van iets dat is beter, meer substantieel, meer de moeite waard. Astep heeft al vele designklassiekers verbeterd en opnieuw op de markt gebracht zodat wij er weer jaren van kunnen genieten.

Francisco Gomez Paz

Francisco Gomez Paz is geboren in Argentinië in 1975. Na het voltooien van zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit van Córdoba opende hij in 2004 zijn atelier in Milaan. In 2004 opende hij zijn atelier in Milaan. Zijn ontwerpen onderscheiden zich door het toepassen technologische vernieuwingen in zijn producten. Hiervoor heeft hij inmiddels vele onderscheidingen waaronder de Red Dot Award en de Compasso d ‘Oro in ontvangst mogen nemen.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Candela Tafellamp by Francisco Gomez Paz Astep” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.