Winkel

Home Lampen Tafellampen 566 Lamp Design Gino Sarfatti voor Astep

566 Lamp Design Gino Sarfatti voor Astep

 489,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

566 Lamp Design Gino Sarfatti voor Astep

De 566 Lamp is ontworpen in 1956 door Gino Sarfatti en is een mooi voorbeeld van het reducerende proces in de ontwerpen van Gino Sarfatti. Het resultaat is een uitgebalanceerde elementaire vorm van de basic burolamp. De lamp staat in balans met een impliciete voorwaartse beweging, met de contrasterende buis die de karakteristieke Cornalux-lamp bevat. Deze buis is verkrijgbaar in gepolijst aluminium of in zwart. De voet, oorspronkelijk gemaakt van gietijzer, is nu gemaakt van een legering van aluminium, magnesium en koper, deze is beter bestand tegen corrosie, veroorzaakt geen luchtvervuiling tijdens de productie en is recyclebaar.

LED

De 566 lamp wordt geperfectioneerd door de keuze voor de unieke lichtbron voor de Model 566 lamp, de Cornalux lamp. Deze was al enkele jaren uit productie, nu opnieuw in een LED versie geproduceerd voor de 566 lamp met verzilverde reflector en een bajonetsluiting waardoor de lichtbron altijd in de juiste positie staat. Deze Astep klassieker is weer tot leven gebracht met moderne energiezuinige en duurzame LED-technologie.

 

De 566 lamp wordt geproduceerd door Astep een Deens Label met Italiaanse roots. De familie Sarfatti , Grootvader  Gino  Vader  Riccardo en Zoon Alessandro Sarfatti zijn de grondleggers van dit prachtige verlichtingsmerk. Ze brengen naast beroemde klassiekers uit de jaren 50 ook nieuwe lampen met zeer innovatieve technieken op de markt. Hun motto is streven naar de nodige beweging van een nooit eindigende reis, de reis van evolutie. Het verwijst naar een natuurlijke maar essentiële stap op weg naar het creëren van iets dat is beter, meer substantieel, meer de moeite waard. Ze hebben verschillende designklassiekers verbeterd en opnieuw op de markt gebracht zodat wij er weer jaren van kunnen genieten.

 

FLOS met Sarfatti

De 566 lamp is door Astep uitgebracht onder het Label FLOS met Sarfatti, een bijzondere samenwerking tussen de familie achter het merk FLOS en Alessandro, de kleinzoon van Gino Sarfatti. Deze collectie bestaat uit vijf zorgvuldig geselecteerde Gino Sarfatti armaturen die nu uitgevoerd zijn met LED-technologie, zonder dat afbreuk wordt gedaan iets van de oorspronkelijke verfijnde ontwerpen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “566 Lamp Design Gino Sarfatti voor Astep” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.