Winkel

Home > Merken Fredericia Hunting Chair Fauteuil Design Borge Mogensen Fredericia

Hunting Chair Fauteuil Design Borge Mogensen Fredericia

 4.650,00 6.600,00

Beschrijving

Hunting Chair Fauteuil Design Borge Mogensen voor Fredericia

De Hunting Chair Fauteuil Borge Mogensen voor Fredericia is ontworpen in 1950. Dit was de eerste stoel waarbij Mogensen gebruik maakte van de combinatie Zadelleer en een massief eikenhouten frame. Dit zelfde principe heeft hij in 1958 nog een keer toegepast bij de Spanish Chair. De Hunting Chair is een comfortabele fauteuil door zijn lage zithoogte van 30 cm. Het tuigleer verkrijgbaar in naturel of zwart is verstelbaar door middel van messing gespen onder de zitting. Deze Scandinavische Designklassieker is verkrijgbaar verschillende afwerkingen massief eiken. De Stoel is 87 cm diep, 70 cm breed en 67 cm hoog.

Fredericia

Fredericia is opgericht als een Deens Designlabel, geboren uit een trotse erfenis. Een erfenis van ongekende toewijding aan de perfectie en de ontwikkeling van de kunst van het ontwerpen. De eenvoudige principes zoals kwaliteit, selectie van materialen, functionaliteit en aandacht voor detail vormen de basis voor de collectie. Daarnaast zijn ze trots op de langdurige samenwerking met een zorgvuldig gekozen internationale designers, allen bekend om hun uitzonderlijke niveau en geweldige producten. Het resultaat is een hoogwaardige collectie die wereldwijd door de kenners gewaardeerd wordt.

Borge Mogensen

Borge Mogensen is een van de meest invloedrijke ontwerpers van het Deense Modern design. Het ideale beeld van Borge Mogensen was om meubels te ontwerpen met een sobere terughoudende esthetiek. Zijn uitgangspunts was dat de meubels een gevoel van rust moeten creëren en mensen kunnen stimuleren om een ingetogen leven te kunnen leven. Er was een hechte band tussen Borge Morgensen en de Fredericia CEO Andreas Graversen, tijdens deze intense samenwerking werden de meest erkende ontwerpen ontwikkeld.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hunting Chair Fauteuil Design Borge Mogensen Fredericia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.