Winkel

Home > Merken Fredericia Spanish Chair Fauteuil Design Borge Mogensen Fredericia

Spanish Chair Fauteuil Design Borge Mogensen Fredericia

 4.066,00 5.669,00

Beschrijving

Spanish Chair Fauteuil Design Borge Mogensen voor Fredericia

De Spanish Chair Fauteuil is ontworpen door Borge Mogensen na een reis door Spanje. Mogensen heeft in Spanje veel traditionele stoelen gezien met brede armleuningen en invloeden uit de Moorse cultuur. Dat was zijn inspiratie voor het ontwerpen in 1958 van de Spanish Chair. De brede armleuningen zijn dan ook kenmerkend voor de Spanish Chair. Deze armleuningen bieden naast ruimte om te rusten ook plaats voor een glas of een asbak. Hierdoor is een bijzettafel niet altijd noodzakelijk bij deze stoel. Het tuigleer verkrijgbaar in naturel, cognac of zwart is verstelbaar door middel van messing gespen onder de zitting. Deze Scandinavische Designklassieker is verkrijgbaar verschillende afwerkingen massief eiken. De Spanish Chair is een comfortabele fauteuil door zijn lage zithoogte van 33 cm en prettige zithoek. De Stoel is 60 cm diep, 82 cm breed en 67 cm hoog.

Fredericia

Fredericia is opgericht als een Deens Designlabel, geboren uit een trotse erfenis. Een erfenis van ongekende toewijding aan de perfectie en de ontwikkeling van de kunst van het ontwerpen. De eenvoudige principes zoals kwaliteit, selectie van materialen, functionaliteit en aandacht voor detail vormen de basis voor de collectie. Daarnaast zijn ze trots op de langdurige samenwerking met een zorgvuldig gekozen internationale designers, allen bekend om hun uitzonderlijke niveau en geweldige producten. Het resultaat is een hoogwaardige collectie die wereldwijd door de kenners gewaardeerd wordt.

Borge Mogensen

Borge Mogensen is een van de meest invloedrijke ontwerpers van het Deense Modern design. Het ideale beeld van Borge Mogensen was om meubels te ontwerpen met een sobere terughoudende esthetiek. Zijn uitgangspunts was dat de meubels een gevoel van rust moeten creëren en mensen kunnen stimuleren om een ingetogen leven te kunnen leven. Er was een hechte band tussen Borge Morgensen en de Fredericia CEO Andreas Graversen, tijdens deze intense samenwerking werden de meest erkende ontwerpen ontwikkeld

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Spanish Chair Fauteuil Design Borge Mogensen Fredericia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.