Winkel

Home > Merken Architectmade Panda Design Bjarke Ingels door Architectmade

Panda Design Bjarke Ingels door Architectmade

 119,00 289,00

Beschrijving

Panda Design Bjarke Ingels door Architectmade

De Panda’s zijn ontworpen door Bjarke Ingels voor het Deense architectenlabel Architectmade. Ter gelegenheid van de komst van twee reuzenpanda’s naar Copenhagen heeft de Copenhagen Zoo Bjarke Ingels de opdracht gegeven om een ​​thuis voor hen te creëren. De lay-out en configuratie zijn bedoeld om ideale paringsomstandigheden voor de Panda’s te creëren. De lay-out bootst het yin-yang-symbool na dat in de Chinese filosofie tegengestelde maar gebalanceerde krachten binnen een cirkel vertegenwoordigt. Tegelijkertijd zijn deze houten Panda’s in twee formaten ontworpen. Ze worden de de hand gemaakt uit massief Walnoot en Esdoorn. Het bovenlichaam kan draaien op het onderlichaam en de armen en benen zijn beweegbaar. De kleine Panda is 10 cm hoog en de grote Panda is 15 cm hoog. Ze zijn individueel te bestellen of als set bestaande uit 1 kleine en 1 grote Panda.

Bjarke Ingels

Bjarke Ingels is een Deense architect en oprichter van BIG wat staat voor de Bjarke Ingels Group. BIG heeft vestigingen in Kopenhagen, New York en London en bestaat uit architecten, ontwerpers, landschap ontwerpers, interieur achitecten en product ontwerpers. Naast het onderkomen voor de Panda’s in Kopenhagen heeft BIG ook het nieuwe restaurant Noma ontworpen als een klein culinair dorp aan de rand van Kopenhagen.

Architectmade

Panda wordt geproduceerd door Architectmade, de collectie  is meer dan een verzameling. Het is een filosofie. Ze zoeken in de archieven, tekeningen en musea naar zeldzame designobjecten ontworpen door Deense meester-ontwerpers. En waarom? Omdat passie verder gaat dan vorm en functie. Ze presenteren producten waar je naar blijft kijken en door uitstekend vakmanschap geproduceerd. Ze zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. De Architectmade objecten zijn ontworpen om van te genieten en te delen met toekomstige generaties.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Panda Design Bjarke Ingels door Architectmade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.