Winkel

Home > Merken Architectmade FJ Clock Design Finn Juhl door Architectmade

FJ Clock Design Finn Juhl door Architectmade

 699,00

Beschrijving

FJ Clock Design Finn Juhl door Architectmade

De FJ Clock is ontworpen door Finn Juhl is ontworpen als een onderdeel van het interieur van de New York United Nation Trusteeship Council Chamber in 1950. Deze klok is een meesterwerk en bevat de essentie van de design esthetiek van Finn Juhl. De zachte ronde vormen van het  teakhout gecombineerd met het aluminium van de wijzers en uren vangen zijn flair voor het minimalisme. De FJ Clock is gesigneerd en heeft een diameter van 35 cm. Het is een absolute blikvanger in elk design interieur.

Finn Juhl

Finn Juhl is één van de meest succesvolle internationaal bekende Deense architecten uit de jaren ’50, bekend door zijn grote sculpturale vormen en ultra verfijnde detaillering. In 1930 startte hij zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en architectuur in Kopenhagen. In 1934 werkte hij al voor de prominente Deense architect Vilhelm Lauritzen. In zijn atelier werkte hij op grote projecten zoals de Deense Broadcasting House en de luchthaven van Kopenhagen. Door zijn enorme succes heeft geen tijd gehad om zijn studie af te ronden. Naast zijn werk als architect is hij ook zeer bekend geworden door zijn meubel design voor in de gebouwen die hij ontworpen heeft.

Architectmade

De FJ Clock wordt geproduceerd door Architectmade, hun collectie  is meer dan een verzameling. Het is een filosofie. Ze zoeken in de archieven, tekeningen en musea naar zeldzame designobjecten ontworpen door Deense meester-ontwerpers. En waarom? Omdat passie verder gaat dan vorm en functie. Ze presenteren producten waar je naar blijft kijken en door uitstekend vakmanschap geproduceerd. Ze zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. De Architectmade objecten zijn ontworpen om van te genieten en te delen met toekomstige generaties.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “FJ Clock Design Finn Juhl door Architectmade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.