Winkel

Home > Merken Architectmade Duck and Duckling Design Hans Bolling door Architectmade

Duck and Duckling Design Hans Bolling door Architectmade

 59,00 149,00

Beschrijving

Duck and Duckling Design Hans Bolling door Architectmade

De Houten Eenden zijn ontworpen door Hans Bolling in 1959 onder de naam Duck and Duckling. De inspiratie was een familie eenden die het verkeer in dat jaar ophielden in de wijk Frederiksberg in Kopenhagen. Het gebeurde precies tijdens de spits dat de familie besloot om door het verkeer te waggelen. Gelukkig was er een politie agent die al het verkeer liet stoppen zodat de gehele familie eend ongedeerd kon oversteken. Dit moment haalde de krantenkoppen en brak het hart van vele Denen waaronder ook die van Hans Bolling. Geïnspireerd door het verhaal heeft hij toen de Duck en Ducklings ontworpen. Ze zijn gemaakt van teak hout, de grote eend is 18 cm hoog en de kleine eend 9 cm. Een mooie set met een mooi verhaal wat uw kast of dressoir kan verfraaien.

Hans Bolling

Het werk van Hans Bølling staat vooral bekend om zijn humor, deze Duck en Duckling zijn een mooi voorbeeld. Zijn ontwerpen brengen een glimlach op het gezicht.  In het begin van zijn carrière begon hij ambachtelijke kleine figuren te ontwerpen als geschenken voor familie en vrienden. De precisie en de persoonlijkheid in zijn ontwerpen zorgde voor succes en al snel waren ze te koop in vele Scandinavische winkels. Hans Bolling is naast een bekende productontwerper ook bekend als architect en meubelontwerper.

Architectmade

De Duck en Duckling worden geproduceerd door Architectmade, hun collectie  is meer dan een verzameling. Het is een filosofie. Ze zoeken in de archieven, tekeningen en musea naar zeldzame designobjecten ontworpen door Deense meester-ontwerpers. En waarom? Omdat passie verder gaat dan vorm en functie. Ze presenteren producten waar je naar blijft kijken en door uitstekend vakmanschap geproduceerd. Ze zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. De Architectmade objecten zijn ontworpen om van te genieten en te delen met toekomstige generaties.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Duck and Duckling Design Hans Bolling door Architectmade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.