Winkel

Home > Merken Architectmade Discus Vogels Design Hans Bolling door Architectmade

Discus Vogels Design Hans Bolling door Architectmade

 45,00 75,00

Beschrijving

Discus Vogels Design Hans Bolling door Architectmade

De Discus Vogels zijn ontworpen door Hans Bølling in 1961. De vogels zijn in de vorm van een Griekse discus ontworpen en worden gemaakt van grenen. Ze worden elk met de hand beschilderd. De gelakte delen vertegenwoordigen de kleurrijke verenkleed van de vogel, terwijl de borst van de vogel onbeschilderd blijft en de mooie natuurlijke eigenschappen van het hout toont. Dit geeft een prachtig contrast tussen de gelakte delen en het hout op de vogels. De vogels vormen een gezin bestaande uit vier leden die als decoratie geplaatst kunnen worden op een dressoir, in het raam of op een tafel. De Small blue is 10 cm hoog, de Medium blue 17 cm, de Large grey 20 cm en de Large red is 21 cm hoog.

Hans Bolling

Het werk van Hans Bølling staat vooral bekend om zijn humor, deze Discus Vogels zijn een mooi voorbeeld. Zijn ontwerpen brengen een glimlach op het gezicht.  In het begin van zijn carrière begon hij ambachtelijke kleine figuren te ontwerpen als geschenken voor familie en vrienden. De precisie en de persoonlijkheid in zijn ontwerpen zorgde voor succes en al snel waren ze te koop in vele Scandinavische winkels. Hans Bolling is naast een bekende productontwerper ook bekend als architect en meubelontwerper.

Architectmade

Architectmade is meer dan een verzameling. Het is een filosofie. Ze zoeken in de archieven, tekeningen en musea naar zeldzame designobjecten ontworpen door Deense meester-ontwerpers. En waarom? Omdat passie verder gaat dan vorm en functie. Ze presenteren producten waar je naar blijft kijken en door uitstekend vakmanschap geproduceerd. Ze zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. De Architectmade objecten zijn ontworpen om van te genieten en te delen met toekomstige generaties.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Discus Vogels Design Hans Bolling door Architectmade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.