Winkel

Home > Merken Architectmade Houten Pinguin Design Hans Bunde door Architectmade

Houten Pinguin Design Hans Bunde door Architectmade

 99,00 224,00

Beschrijving

Houten Pinguin Design Hans Bunde door Architectmade

De Houten Pinguin is een ontwerp van Hans Bunde uit 1954. Hij heeft hem ontworpen als kado voor zijn twee zussen. Er zijn twee formaten, de grote Pinguin de Large is 26 cm hoog en de Small is 18 cm hoog. Ze worden gemaakt uit beukenhout en worden met de hand beschilderd. Het beschilderde deel weerspiegeld het donkere verenkleed van de vogel en de onbeschilderde borst toont heel mooi de natuurlijke kwaliteiten van het beukenhout. De houten Pinguins zijn bijzonder sierlijk en vormen samen een prachtige decoratie op een dressoir, in een kast of op een tafel.

Hans Bunde

Hans Bunde werd geboren in 1919 is bekend als hoogopgeleide zilversmid, afgestudeerd aan de internationaal vermaarde Cohr zilver, hij werd  zeer beïnvloed door Wiwen Nilsson een zeer beroemde zilversmid die ook voor het Zweedse Koninklijk Huis ontwierp. Hans Bunde ontwierp een grote verscheidenheid aan producten in samenwerking met Cohr zilver. In de periode rond 1950- 1960 is hij dan ook de voornaamste ontwerper voor Cohr zilver.

Architectmade

De Houten Pinguins worden geproduceerd door Architectmade, hun collectie  is meer dan een verzameling. Het is een filosofie. Ze zoeken in de archieven, tekeningen en musea naar zeldzame designobjecten ontworpen door Deense meester-ontwerpers. En waarom? Omdat passie verder gaat dan vorm en functie. Ze presenteren producten waar je naar blijft kijken en door uitstekend vakmanschap geproduceerd. Ze zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. De Architectmade objecten zijn ontworpen om van te genieten en te delen met toekomstige generaties.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Houten Pinguin Design Hans Bunde door Architectmade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.