Winkel

Home Lampen Wandlampen Quadro lamp design Goula en Figuera door Gofi

Quadro lamp design Goula en Figuera door Gofi

 480,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Quadro lamp design Goula en Figuera door Gofi

De Quadro lamp is ontworpen door Goula en Figuera voor het Spaanse merk Gofi. Het is een strak ontworpen object met een ornamentele functie die ook decoratief licht kan geven. De naam Quadro is afgeleid van “cuadro”, het Spaans woord voor schilderen. De Quadro wandlamp is ingelijst als een schilderij en bedoeld om een lege plek in te vullen en een ruimte op te fleuren. Het bijzondere is dat hij mooi is als hij uit staat maar nog mooier wordt als hij aan staat. Door het formaat 50 x 70 cm en slechts 5 cm diep is het op een posterwand een mooie afwisseling, maar ook als sfeerlamp naast het bed goed toe te passen. De Quadro lamp is verkrijgbaar in twee kleuren, rood of roze. Hij wordt geleverd met een mat wit snoer van 3,5 meter met een aan/uit snoerschakelaar. Het is ook mogelijk om hem direct op een elektrapunt in de wand te monteren en het snoer te laten vervallen. De Quadro lamp is ook toe te passen als tafellamp maar dan moet hij wel tegen de muur kunnen leunen.

Levertijd

De levertijd van de Quadro lampen is 2 weken.

LED

De lichtbron van de Quadro lamp is een LED lichtbron van 10 Watt, de lichtopbrengst van deze lichtbron is vergelijkbaar met een 40 Watt conventionele gloeilamp. De kleur van het licht is 2700 K, wat wij ervaren als warm wit licht.

 

Pablo Figuera en Álvaro Goula

Pablo Figuera en Álvaro Goula zijn designers die hun opleiding genoten hebben aan het Elisava in Barcelona. Tevens zijn ze bachelor of Arts aan de University of Southamton. Na een aantal jaren voor verschillende ontwerp studio’s te hebben gewerkt besloten ze in 2012 om hun eigen design studio op te richten. Sindsdien bevindt hun werk zich op het middelpunt tussen conceptueel en commercieel ontwerp, waar de industriële waarden en de creativiteit samenkomen en elkaar voeden. Bij het ontwerpen houden Pablo en Álvaro vanaf het begin vast aan een onmiskenbaar principe: de obsessieve zorg voor de vorm van het object, die esthetische waarden uitdrukt door zijn materiaal, het respect voor het fabricageproces en natuurlijk de bruikbaarheid. Hun ontwerpen zijn elegant en goed te begrijpen.

GOFI

In de zomer van 2015 richtten Álvaro Goula en Pablo Figuera Home Adventures op, een experimenteel merk waarmee ze gedurfde ontwerpen wilden produceren die anders waren dan hun werk voor andere bedrijven. Na het succes de verlichtingserie Lines & Dots, besluiten ze in 2018 de collectie uit te breiden met de ambitie om te voldoen aan alle behoeften van het hedendaagse leven. Dat is hoe GOFI is geboren, een nieuw merk dat het pad voortzet dat is gestart door Home Adventures en de lat verhoogt zonder zijn oorspronkelijke idee te verlaten: “Om ontwerpen te maken die ons in staat stellen onze esthetische principes uit te drukken, geniet van ons werk!”.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quadro lamp design Goula en Figuera door Gofi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.