Winkel

Home Lampen Tafellampen Sylvestrina lamp design Enric Sòria en Jordi Garcés door Santa Cole

Sylvestrina lamp design Enric Sòria en Jordi Garcés door Santa Cole

 359,00

1 op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Sylvestrina lamp design Enric Sòria en Jordi Garcés door Santa Cole

De Sylvestrina is een oplaadbare tafellamp ontworpen door Enric Soria en Jordi Garcés voor Santa Cole. De Sylvestrina heeft de uitstraling van een olielamp, hij is echter bevrijd van olie, kerosine of snoeren. De lamp is oplaadbaar door middel van inductie, het licht lijkt echt op het licht van een olielamp. De lamp wordt geleverd inclusief het oplaadstation en is in 5 uur geheel opgeladen. De schakelaar voor de bediening is geraffineerd weggewerkt. Je schakelt de lamp aan door op de pyrex glazen buis te drukken. De Sylvestrina heeft drie standen, hoog, laag en uit. De hoogte van de lamp is 35,5 cm en de diameter van de zwarte voet is 12,7 cm. De Sylvestrina lamp is een snoerloze sfeermaker voor op tafel.

LED

De Sylvestrina lamp is voorzien van een dimbare LED lamp van 1 Watt. De lamp is te gebruiken in 2 standen laag met 14 branduren of hoog met 7 branduren.

Enric Sòria en Jordi Garcés

Enric Sòria, geboren in 1937, studeerde in 1970 af aan de School of Architecture (ETSAB) van Barcelona. Na zijn afstuderen werkte hij op het kantoor van Oriol Bohigas, waar hij Jordi Garcés ontmoette, met wie hij tot 1996 samenwerkte. Samen legden ze de basis voor van het rationalisme en de avant-gardebewegingen, pleitend voor de geometrie van architectuur en de functionaliteiten van de compositie ervan. Samen hebben ze gewerkt aan talrijke maatschappelijke projecten voor de stad Barcelona. Onder hen is het sportpaleis Valle de Hebrón (1991), waarvoor ze de FAD-architectuurprijs wonnen, en de Ágora Rubió i Balaguer aan de Pompeu Fabra Universiteit.

Santa & Cole is een Spaanse fabrikant van verlichting en buitenmeubelen. Sinds de oprichting in 1985 zijn ze op zoek gegaan naar goed ontworpen producten uit het verleden. En die hebben ze gevonden en geherintroduceerd. Alle ontwerpen en producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Toch zijn ze ook nog verbeterd door onder andere de producten aan te passen voor LED verlichting. Het doel van Santa Cole is niet een hele grote collectie te presenteren maar wel een kwalitatief hoogwaardige collectie  Met daarin producten van zeer gerenommeerde ontwerpers zoals Miguel Mila, Arne Jacobsen, Andre Ricard en Ilmari Tapiovaara.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sylvestrina lamp design Enric Sòria en Jordi Garcés door Santa Cole” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.