Winkel

Home Lampen Tafellampen Chata Tafellamp Design Goula en Figuera voor Gofi

Chata Tafellamp Design Goula en Figuera voor Gofi

 440,00 590,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Chata tafellamp Design Goula en Figuera voor Gofi

De Chata tafellamp is ontworpen door Pablo Figuera  en Álvaro Goula voor het Spaanse label Gofi. Het ontwerp van de Chata lamp streeft naar de tijdloosheid van een klassieke lamp, maar met een opvallend kenmerk: de geometrie van de lampenkap. Deze ziet er in eerste instantie uit als een kubus maar het is in werkelijkheid een ruit. Hierdoor is het mogelijk om de Chata tafellamp op plekken te plaatsen waar een gewone tafellamp niet past, zoals op smalle planken of op een schoorsteenmantel. De Chata tafellamp is verkrijgbaar met een eiken houten voet of een Sierra Elvira marmeren voet. Het formaat van de lamp is 61,5 cm hoog, 42 cm breed en 23 cm diep.

LED

De lichtbron van de Chata tafellamp is een LED lichtbron van 10 Watt, de lichtopbrengst van deze lichtbron is vergelijkbaar met een 75 Watt conventionele gloeilamp. De kleur van het licht is 2800 K, wat wij ervaren als warm wit licht. De Chata tafellamp is dimbaar door middel van een snoerdimmer.

 

Pablo Figuera en Álvaro Goula

Pablo Figuera en Álvaro Goula zijn designers die hun opleiding genoten hebben aan het Elisava in Barcelona. Tevens zijn ze bachelor of Arts aan de University of Southamton. Na een aantal jaren voor verschillende ontwerp studio’s te hebben gewerkt besloten ze in 2012 om hun eigen design studio op te richten. Sindsdien bevindt hun werk zich op het middelpunt tussen conceptueel en commercieel ontwerp, waar de industriële waarden en de creativiteit samenkomen en elkaar voeden. Bij het ontwerpen houden Pablo en Álvaro vanaf het begin vast aan een onmiskenbaar principe: de obsessieve zorg voor de vorm van het object, die esthetische waarden uitdrukt door zijn materiaal, het respect voor het fabricageproces en natuurlijk de bruikbaarheid. Hun ontwerpen zijn elegant en goed te begrijpen.

GOFI

In de zomer van 2015 richtten Álvaro Goula en Pablo Figuera Home Adventures op, een experimenteel merk waarmee ze gedurfde ontwerpen wilden produceren die anders waren dan hun werk voor andere bedrijven. Na het succes de verlichting serie Lines & Dots, besluiten ze in 2018 de collectie uit te breiden met de ambitie om te voldoen aan alle behoeften van het hedendaagse leven. Dat is hoe GOFI is geboren, een nieuw merk dat het pad voortzet dat is gestart door Home Adventures en de lat verhoogt zonder zijn oorspronkelijke idee te verlaten: “Om ontwerpen te maken die ons in staat stellen onze esthetische principes uit te drukken, geniet van ons werk!”.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chata Tafellamp Design Goula en Figuera voor Gofi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.