Winkel

Home Lampen Hanglampen Heat Hanglamp Design Johanna Forsberg voor Northern

Heat Hanglamp Design Johanna Forsberg voor Northern

 789,00 989,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Heat Hanglamp Design Johanna Forsberg voor Northern

De Heat Hanglamp is ontworpen door Johanna Forsberg voor Northern is een gloeiende wolk van vuur.  En zodra het licht wordt uitgeschakeld, verdwijnt het vuur en blijft er een glanzende wolk. Het is Johanna Forsberg gelukt om van de Messing Mesh een prachtige lamp te creëren die zijn vorm behoud. Deze koperen wolk is verkrijgbaar in twee formaten, de small is 55 cm breed en 30 cm hoog en de large is 80 cm breed en 60 cm hoog.  De Heat Hanglamp is een dynamische lamp die het interieur met creativiteit en verbeelding vult.

Productie

De productie van de Heat Hanglamp is onderdeel van een sociaal project in Noord Zweden. Johanna Forsberg heeft in samenwerking met een lokaal ontwikkelingsbureau een programma opgesteld om werkloze asielzoekers en migranten op te leiden zodat ze de kap van de Heat Hanglamp kunnen fabriceren. Dit is een arbeidsintensief en specialistisch werk waar ze nu naar Zweedse maatstaven voor beloond worden.

LED verlichting

De lichtbron van de Heat Hanglamp is een 11 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 75 Watt gloeilamp. Deze wordt bij Smukdesign meegeleverd met de lamp.

Northern

Northern is de nieuwe bedrijfsnaam van Northern Lighting, hun succes op de verlichtingsmarkt is zo groot dat ze besloten hebben om ook meubels toe te voegen aan de collectie. En omdat de naam dan de lading niet meer dekt gaan ze verder onder de naam Northern. Northern Lighting  werd opgericht in Oslo in 2005, hun ontwerpen zijn van Scandinavische eenvoud en worden beïnvloed door het steeds veranderende karakter van het Noorder Licht. Of het nu hanglampen, staande lampen, wandlampen, tafellampen, kandelaars met kaarsen of theelichtjes zijn, elk van hun producten verbetert de kwaliteit van het licht in huis. Daar is nu een frisse collectie meubels aan toegevoegd.

Johanna Forsberg

Ontwerpster en kunstenares Johanna Forsberg groeide op in Noord-Zweden. Ze is een autodidact ontwerper, Johanna zegt dat haar creatieve reis begon toen ze het stalen gaas (Mesh) ontdekte. Door de jaren heen, heeft Johanna haar eigen methoden voor het manipuleren van het Mesh ontwikkeld. Johanna’s repertoire omvat planten vormen, dieren en mensen.  Johanna’s werk is een unieke combinatie van artistieke expressie en materiële innovatie die andere kunstenaars en ontwerpers over de hele wereld inspireert.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heat Hanglamp Design Johanna Forsberg voor Northern” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.