Winkel

Home Krukken 1960 Barkruk design Bart Schilder door Rex Kralj

1960 Barkruk design Bart Schilder door Rex Kralj

 395,00

Categorie: Tag:

Beschrijving

1960 Barkruk design Bart Schilder door Rex Kralj

De 1960 barkruk is ontworpen in 2020 door Bart Schilder. De Barkruk is gebaseerd op de 1960 stoel ontworpen door Niko Kralj. De houten schalen zijn nu gecombineerd met een zwart metalen frame.en beschikbaar in twee hoogtes. De 1960 Barkruk is 75 cm hoog (zittinghoogte) en de Counter kruk voor keukens is 65 cm hoog (zittinghoogte).Beide zijn beschikbaar in een naturel eiken of de zwart gebeitste eiken uitvoering. De krukken zijn 46 cm breed en 49 cm diep.

Niko Kralj

Niko Kralj is de Sloveense ontwerper van de 1960 stoel waar de kruk op gebaseerd is. Kort na de Tweede Wereldoorlog maakten traditionele productiemethoden plaats voor nieuwe vindingen, wat leidde tot een nieuw tijdperk van meubeldesign. Als geschoold architect en absolute pionier op dit vlak ontwikkelde Niko voor die tijd echt vernieuwende stukken en werd hij een van de eerste industriële ontwerpers ooit. Met meer dan twee miljoen geproduceerde stoelen hebben Niko Kralj’s ontwerpen al generaties lang plezier gegeven.

Bart Schilder

Bart Schilder trad in 2004 in dienst bij het Nederlandse ontwerpbureau Moooi en werd al snel verantwoordelijk voor het productontwerp van het bedrijf. Hij werkt op het snijvlak van productontwerp, commercie en marketing en put uit zijn ervaring om nieuwe ontwerpgebieden te verkennen om het dagelijks leven te verbeteren. Bart ondersteunt het Rex Kralj-team in art direction, bedrijfsstrategie en productontwerp.

Rex Kralj

Rex Kralj is opgericht in 2012. Het bedrijf brengt in naam en stijl een eerbetoon aan de architect Niko Kralj (1920-2013). Het ontstaan van het bedrijf kwam voort uit het enthousiasme wat je krijgt  als je voor het eerst een werkelijk verbluffend ontwerp ziet. Dat was bij het zien van de iconische Rex-stoel, het beroemdste ontwerp van Niko, wat oprichters inspireerde om het merk te vestigen en de erfenis van de ontwerpprincipes van Kralj te eren. Sinds die oprichting van het merk bouwen ze voort op Niko’s principe van authentiek, humanistisch design. Alle producten belichamen dit principe, iets waar ze zich op blijven focussen wanneer ze nieuwe ontwerpen aan de collectie toevoegen. 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “1960 Barkruk design Bart Schilder door Rex Kralj” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.