Winkel

Home > Merken Fredericia Soborg Stoel 3050 Design Borge Mogensen voor Fredericia

Soborg Stoel 3050 Design Borge Mogensen voor Fredericia

 545,00 595,00

Beschrijving

Soborg Stoel 3050 Design Borge Mogensen voor Fredericia

De Soborg Stoel 3050 Design Borge Mogensen voor Fredericia is de geheel houten uitvoering van de iconische Soborg stoel. Borge Mogensen presenteerde het prototype voor de Soborg stoel in 1950. Hij heeft als een van de eerste een stoel ontworpen met een massief houten frame en gebogen multiplex schalen die in de ronde comfortabele vorm geproduceerd konden worden met de hi tec machines uit die periode. Het resultaat is prachtige stoel gekenmerkt door de afgeronde Scandinavische details die we nu allemaal herkennen en waarderen. Elegante lijnen en rondingen maar ook gecombineerd met een geweldig zitcomfort, een stoel zoals een stoel moet zijn. Verkrijgbaar in een drietal kleuren eiken. Naturel, gerookt eiken of zwart gebeitst eiken. Het formaat van de stoel is 51 cm Breed, 48,5 cm diep, 80 cm hoog en de zithoogte is 45,5 cm. Ook verkrijgbaar met stoffeerde zitting en/of rug, maar dit is de pure houten uitvoering.

Fredericia

Fredericia is opgericht als een Deens Designlabel, geboren uit een trotse erfenis. Een erfenis van ongekende toewijding aan de perfectie en de ontwikkeling van de kunst van het ontwerpen. De eenvoudige principes zoals kwaliteit, selectie van materialen, functionaliteit en aandacht voor detail vormen de basis voor de collectie. Daarnaast zijn ze trots op de langdurige samenwerking met een zorgvuldig gekozen internationale designers, allen bekend om hun uitzonderlijke niveau en geweldige producten. Het resultaat is een hoogwaardige collectie die wereldwijd door de kenners gewaardeerd wordt.

Borge Mogensen

Børge Mogensen is een van de meest invloedrijke ontwerpers van het Deense Modern design. Het ideale beeld van Borge Mogensen was om meubels te ontwerpen met een sobere terughoudende esthetiek. Zijn uitgangspunts was dat de meubels een gevoel van rust moeten creëren en mensen kunnen stimuleren om een ingetogen leven te kunnen leven. Er was een hechte band tussen Borge Morgensen en de Fredericia CEO Andreas Graversen, tijdens deze intense samenwerking werden de meest erkende ontwerpen ontwikkeld.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Soborg Stoel 3050 Design Borge Mogensen voor Fredericia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.