Winkel

Home > Merken Design House Stockholm Birds 1967 Design Lisa Larson voor Design House Stockholm

Birds 1967 Design Lisa Larson voor Design House Stockholm

 95,00 495,00

Beschrijving

Birds 1967 Design Lisa Larson voor Design House Stockholm

De Birds 1967 zijn ontworpen door de Zweedse ceramiste Lisa Larson voor Design House Stockholm. Het zijn 6 verschillende kleurrijke vogels geschilderd op een ontwerp uit 1967. De Birds  van Lisa Larson nestelen al sinds 1967 in haar atelier. Bijna vergeten tussen de vele  pronkstukken ontworpen en geproduceerd door deze gevierde Zweedse keramist. Nu beschikbaar nadat ze opnieuw tot leven zijn gewekt door Design House Stockholm. Voor de kleuren en de patronen werd Lisa Larsen geïnspireerd door de sterke kleuren en exotische patronen uit de volkskunst van Mexico. Het formaat van de Birds is 16 cm lang, 16 cm hoog en 6 cm breed. De Birds 1967 zijn verkrijgbaar per stuk of als set van zes verschillende Birds.

 

Lisa Larson Birds 1967

Lisa Larson is een zeer bekende ceramiste uit Zweden. Haar kunstwerken maakten haar al in de jaren vijftig tot een begrip in Zweden  en later ook in het buitenland  met name in Japan, waar ze al in 1981 haar eerste solotentoonstelling had. Katten, politici, engelen en vele andere inspiratiebronnen werden op meesterlijke wijze omgezet in zo’n 200 verschillende beeldjes geproduceerd door de Gustavsberg-porseleinfabriek. Tot ze het beu om gebonden te zijn aan één fabriek begon in 1980 met succes als freelancer en breidde haar werk uit met huishoudelijk keramiek en houten ontwerpen zoals deze Birds 1967.

Design House Stockholm

Bij Design House Stockholm onderscheiden ze zich door als een uitgever van design in plaats van een conventionele producent. Ze werken op dezelfde manier samen met ontwerpers als uitgeverijen met auteurs werken. In plaats van een ontwerper te selecteren om een ​​specifiek product te maken, worden alle ontwerpers uitgenodigd om hun persoonlijke ideeën in te brengen. Sommige van deze ideeën worden geselecteerd voor ontwikkeling en productie  zoals de Birds 1967. Ze zoeken naar producten die iets nieuws toevoegen aan hun collectie. Producten met persoonlijkheid en karakter.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Birds 1967 Design Lisa Larson voor Design House Stockholm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.