Winkel

Home > Merken Architectmade Circle Bowl Design Finn Juhl door Architectmade

Circle Bowl Design Finn Juhl door Architectmade

 99,00 135,00

Beschrijving

Circle Bowl Design Finn Juhl door Architectmade

De Circle Bowl ontworpen in 1954 door Finn Juhl is een prachtige schaal. Hij is nu in productie genomen door Architectmade in twee formaten, diameter 20 cm en diameter 30 cm. De Circle Bowl is ontworpen als een perfecte cirkel, maar creëert visueel de illusie van een ellips. Finn Juhl wilde met dit ontwerp een draai geven aan de traditionele vorm en omarmt de schoonheid van symmetrie in zorgvuldig doordachte proporties. De zijkanten van de kom zijn precies uitgebalanceerd, stijgen even ver als ze terugwijken, waardoor perfect overeenkomende lijnen van de kom rondom ontstaan. Deze uniformiteit creëert opvallende reflecties voor alle dingen die erin zijn geplaatst. En naast een schoonheid is het ook nog een fruitschaal, notenschaal,  schaal voor droogbloemen of schaal voor wat je er zelf in zou willen presenteren.

Finn Juhl

Finn Juhl is één van de meest succesvolle internationaal bekende Deense architecten uit de jaren ’50, bekend door zijn grote sculpturale vormen en ultra verfijnde detaillering. In 1930 startte hij zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en architectuur in Kopenhagen. In 1934 werkte hij al voor de prominente Deense architect Vilhelm Lauritzen. In zijn atelier werkte hij op grote projecten zoals de Deense Broadcasting House en de luchthaven van Kopenhagen. Door zijn enorme succes heeft geen tijd gehad om zijn studie af te ronden. Naast zijn werk als architect is hij ook zeer bekend geworden door zijn meubel design voor in de gebouwen die hij ontworpen heeft.

 

Architectmade

De Circle Bowl wordt geproduceerd door Architectmade, hun collectie  is meer dan een verzameling. Het is een filosofie. Ze zoeken in de archieven, tekeningen en musea naar zeldzame designobjecten ontworpen door Deense meester-ontwerpers. En waarom? Omdat passie verder gaat dan vorm en functie. Ze presenteren producten waar je naar blijft kijken en door uitstekend vakmanschap geproduceerd. Ze zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. De Architectmade objecten zijn ontworpen om van te genieten en te delen met toekomstige generaties.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Circle Bowl Design Finn Juhl door Architectmade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.