Winkel

Home Lampen Wandlampen Stella wandlamp Design Ljungberg en Ström voor Bsweden

Stella wandlamp Design Ljungberg en Ström voor Bsweden

 165,00 270,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Stella wandlamp Design Ljungberg en Ström voor Bsweden

De Stella wandlamp is ontworpen door Anders Ljungberg en Yvonne Ström voor Bsweden. Het is een hoeklamp ontworpen om donkere hoeken uit te lichten. De Stella wandlamp is verkrijgbaar in twee uivoeringen, met een linnen kap in diverse kleuren of in een witte semi transparante kunststof.  De lamp is 78 cm hoog en 28 cm breed. De kunststof uivoering heeft twee aluminium kleurige beugels waar de kap in geklemd wordt. Bij de linnen kappen zijn die niet zichtbaar.

LED

De lichtbron van de Stella wandlamp is een 7 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 60 Watt gloeilamp.  De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht. Deze wordt meegeleverd met de lamp.

 

Anders Ljungberg

Anders Ljundberg woont en werkt in Gustavsberg als ontwerper en zilversmid. Hij geeft les aan de University Collage of Arts, Crafts and Design in Stockholm. Bij een ontwerp besteed hij veel tijd aan het onderzoeken van een object en de relatie tot de gebruiker en de ruimte. De Stella wandlamp ontwierp hij samen met  Yvonne Ström in 1995.

Bsweden

Bsweden is opgericht in 1993 door Gunnel Svensson. De naam van het bedrijf was eigenlijk Belysningsbolaget maar omdat niemand dit kon uitspreken werd het Bsweden. Het is een trend zettende Zweedse fabrikant van design verlichting, met productie alleen in Zweden.   Ze hebben belangrijke internationale prijzen zoals de Good Design, Blueprint en de Britse Furniture Industry Award gewonnen. Hun ontwerpers zijn Zweeds, Deens en IJslands. Je vindt hun lampen  in vele prestigieuze locaties wereldwijd, zoals de luchthaven van Oslo en Stockholm, The Great Eastern Hotel en Harrods in Londen en The National Museum of Ireland in Dublin. Ze zijn gevestigd in het zuiden van Zweden in het hart van de glasindustrie, ook vaak aangeduid als “The Kingdom of Crystal”. Je ziet glas daarom regelmatig terug keren in hun ontwerpen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stella wandlamp Design Ljungberg en Ström voor Bsweden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.