Winkel

Home Lampen Wandlampen Compact Sun lamp design Nout Kooij voor vanPlestik

Compact Sun lamp design Nout Kooij voor vanPlestik

 375,00

Categorie: Tag:

Beschrijving

Compact Sun lamp design Nout Kooij voor vanPlestik

De Compact Sun lamp is ontworpen door Nout Kooij voor Van Plestik. De is een duurzame wandlamp gemaakt van afgedankte CD hoesjes. De Compact Sun wandlamp wordt geproduceerd uit hergebruikt materiaal van CD hoesjes en wordt geproduceerd met een 3D printer. Het resultaat zorgt dat de perfecte imperfecties in het materiaal een hypnotiserende reflectie op de wand creëren. De CD wandlamp is volledig modulair ontworpen, zodat toekomstig hergebruik of recycling weer mogelijk is. De Compact Sun wandlamp heeft een diameter van 32 cm en wordt geleverd met een E27 kopspiegellamp en een snoerschakelaar. Het is ook mogelijk om de Compact Sun wandlamp geleverd te krijgen zonder snoer zodat hij direct op een elektrapunt is aan te sluiten.

Oorsprong

Compact Sun is het resultaat van een onderzoeksproject dat bestond uit een samenwerking van Emmaus kringloopwinkels, van der Hoevenkliniek, The Good Plastic Company, Cantor en vanPlestik.

Het materiaal voor deze wandlamp wordt verzameld bij kringloopwinkels van Emmaus in de provincie Utrecht. Alle CD’s die niet meer worden verkocht, worden daar ingezameld en naar de van der Hoevenkliniek gebracht. Daar worden de CD’s gesorteerd en de aparte afvalstromen versnipperd. Deze versnipperde stukjes plastic zijn de grondstof voor de 3D-printers van vanPlestik.

vanPlestik

vanPlestik is een ontwerpstudio en duurzaam productiebedrijf. Ze werken uitsluitend met plastic afval dat nu niet of nauwelijks gerecycled wordt. Om dit plastic te kunnen verwerken hebben ze zelf 3D-printers ontwikkeld en gebouwd die plastic afval gebruiken als grondstof. Met deze printers is het mogelijk om lokaal plastic te recyclen in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals stoelen, tafels en lampen.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Compact Sun lamp design Nout Kooij voor vanPlestik” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.