Winkel

Home Lampen Vloerlampen TMC Vloerlamp Design Miguel Mila Santa Cole

TMC Vloerlamp Design Miguel Mila Santa Cole

 924,00

Beschrijving

TMC Vloerlamp Design Miguel Mila Santa Cole

De TMC Vloerlamp is ontworpen door Miguel Mila in 1961. In 2011 vanwege zijn 50ste verjaardag wordt de TMC opnieuw uitgebracht door Santa Cole. In deze laatste definitieve editie (quote Miguel Mila) van de TMC lamp herleven een aantal details zoals de dikte en de cirkelvorm van de kap. Maar er zijn ook productverbeteringen aan het verstel-mechanisme van de kap. De rij met openingen hebben plaatsgemaakt voor een magnetische constructie waardoor de kap nu op elke gewenste hoogte kan worden geplaatst. Dit maakt dat deze metalen versie net zo minimalistisch is als de Houten uitvoering de TMM Vloerlamp. De aan/uit schakelaar zit verwerkt in de kap, door zacht aan het snoer te trekken schakel je de lamp aan en uit. Dit onmiskenbaar onverbeterlijke meesterwerk wordt nu door Smukdesign geleverd inclusief LED lichtbron. De hoogte van de TMC Vloerlamp is 171 cm en de diameter van de kap is 30 cm.

LED

De lichtbron van de TMC Vloerlamp is een 8 Watt LED lichtbron waarvan de lichtopbrengst  overeenkomt met de lichtopbrengst van een 60 Watt conventionele gloeilamp. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm wit licht. Deze wordt meegeleverd met de lamp.

 

Santa & Cole is een Spaanse fabrikant van verlichting en buitenmeubelen. Sinds de oprichting in 1985 zijn ze op zoek gegaan naar goed ontworpen producten uit het verleden. En die hebben ze gevonden en geherintroduceerd. Alle ontwerpen en producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Toch zijn ze ook nog verbeterd door onder andere de producten aan te passen voor LED verlichting. Het doel van Santa Cole is niet een hele grote collectie te presenteren maar wel een kwalitatief hoogwaardige collectie  Met daarin producten van zeer gerenommeerde ontwerpers zoals Miguel Mila, Arne Jacobsen en Ilmari Tapiovaara.

 

Miguel Mila

Miguel Mila vertegenwoordigt zoals geen enkele andere persoon Spaanse eigentijds design. Hij behoort tot de Pioniers van de jaren 50 en heeft diverse klassiekers op het gebied van meubilair en lampen ontworpen. Zijn start was niet eenvoudig in een periode waar geen grondstoffen beschikbaar waren, toch heeft hij in die periode zijn beroemde ontwerpen de TMC en de TMM vorm gegeven.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “TMC Vloerlamp Design Miguel Mila Santa Cole” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.