Winkel

Home Lampen Vloerlampen Fa Vloerlamp Design Goula en Figuera voor Gofi

Fa Vloerlamp Design Goula en Figuera voor Gofi

 295,00 330,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Fa Vloerlamp Design Goula en Figuera voor Gofi

De Fa Vloerlamp is ontworpen door Goula en Figuera voor het Spaanse merk Gofi. De Fa vloerlamp is vernoemd naar de muzieknoot en was oorspronkelijk ontworpen voor een ​​tentoonstelling in het Operahuis van Barcelona om de schilderijen aan te lichten. Fa is verrassend basic: een stevige stalen voet, een dunne staaf, een spot, een magneet en een O-ring. Hij is verkrijgbaar in glanzend chroom en zijdemat zwart, rood, wit of geel. Fa is 125 cm hoog, heeft een schakelaar of een dimmer op het zwarte gevlochten snoer en is zeer veelzijdig. De Fa lamp kan functioneren als leeslamp, spotlight, sfeerlicht of zelfs als bedlamp. Naast de Fa Vloerlamp is er ook een kleinere uitvoering, de Fa Mini Lamp.

LED

De lichtbron van de Fa Vloerlamp is een dimbare LED lichtbron van 7,5 Watt, de lichtopbrengst van deze lichtbron is vergelijkbaar met een 60 Watt conventionele gloeilamp. De kleur van het licht is 2700 K, wat wij ervaren als warm wit licht.

 

Pablo Figuera en Álvaro Goula

Pablo Figuera (Madrid 1988) en Álvaro Goula zijn designers die hun opleiding genoten hebben aan het Elisava in Barcelona. Tevens zijn ze bachelor of Arts aan de University of Southamton. Na een aantal jaren voor verschillende ontwerp studio’s te hebben gewerkt besloten ze in 2012 om hun eigen design studio op te richten. Sindsdien bevindt hun werk zich op het middelpunt tussen conceptueel en commercieel ontwerp, waar de industriële waarden en de creativiteit samenkomen en elkaar voeden. Bij het ontwerpen houden Pablo en Álvaro vanaf het begin vast aan een onmiskenbaar principe: de obsessieve zorg voor de vorm van het object, die esthetische waarden uitdrukt door zijn materiaal, het respect voor het fabricageproces en natuurlijk de bruikbaarheid. Hun ontwerpen zijn elegant en goed te begrijpen.

GOFI

In de zomer van 2015 richtten Álvaro Goula en Pablo Figuera Home Adventures op, een experimenteel merk waarmee ze gedurfde ontwerpen wilden produceren die anders waren dan hun werk voor andere bedrijven. Na het succes de verlichtingserie Lines & Dots, besluiten ze in 2018 de collectie uit te breiden met de ambitie om te voldoen aan alle behoeften van het hedendaagse leven. Dat is hoe GOFI is geboren, een nieuw merk dat het pad voortzet dat is gestart door Home Adventures en de lat verhoogt zonder zijn oorspronkelijke idee te verlaten: “Om ontwerpen te maken die ons in staat stellen onze esthetische principes uit te drukken, geniet van ons werk!”.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fa Vloerlamp Design Goula en Figuera voor Gofi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.