Winkel

Home Lampen Hanglampen Pisco lamp Design Goula en Figuera voor Gofi

Pisco lamp Design Goula en Figuera voor Gofi

 440,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Pisco lamp Design Goula en Figuera voor Gofi

De Pisco lamp is ontworpen door Goula en Figuera voor het Spaanse merk Gofi. Het is een hanglamp met een kap gemaakt van Italiaans celluloseacetaat, een materiaal wat tot nu toe voornamelijk werd gebruikt voor de productie van luxe brillen. De handmatige verwerking van het  acetaat zorgt ervoor dat er geen twee stukken identiek zijn en dat de kleurencombinaties met geen enkel ander materiaal reproduceerbaar zijn. Hierdoor is elke kap van de Pisco lamp uniek en spectaculair. Ze zijn verkrijgbaar in drie kleurencombinaties, Tortoise, Havana Sand en Horn. De diameter van de kap is 20 cm, de hoogte van de lamp is 32 cm en de lengte van de zwarte kabel is 250 cm.

LED

De lichtbron van de Pisca lamp is een vervangbare en dimbare LED lichtbron van 4 Watt, de lichtopbrengst van deze lichtbron is vergelijkbaar met een 25 Watt conventionele gloeilamp. De kleur van het licht is 2800 K, wat wij ervaren als warm wit licht.

Pablo Figuera en Álvaro Goula

Pablo Figuera (Madrid 1988) en Álvaro Goula zijn designers die hun opleiding genoten hebben aan het Elisava in Barcelona. Tevens zijn ze bachelor of Arts aan de University of Southamton. Na een aantal jaren voor verschillende ontwerp studio’s te hebben gewerkt besloten ze in 2012 om hun eigen design studio op te richten. Sindsdien bevindt hun werk zich op het middelpunt tussen conceptueel en commercieel ontwerp, waar de industriële waarden en de creativiteit samenkomen en elkaar voeden. Bij het ontwerpen houden Pablo en Álvaro vanaf het begin vast aan een onmiskenbaar principe: de obsessieve zorg voor de vorm van het object, die esthetische waarden uitdrukt door zijn materiaal, het respect voor het fabricageproces en natuurlijk de bruikbaarheid. Hun ontwerpen zijn elegant en goed te begrijpen.

GOFI

In de zomer van 2015 richtten Álvaro Goula en Pablo Figuera Home Adventures op, een experimenteel merk waarmee ze gedurfde ontwerpen wilden produceren die anders waren dan hun werk voor andere bedrijven. Na het succes de verlichting serie Lines & Dots, besluiten ze in 2018 de collectie uit te breiden met de ambitie om te voldoen aan alle behoeften van het hedendaagse leven. Dat is hoe GOFI is geboren, een nieuw merk dat het pad voortzet dat is gestart door Home Adventures en de lat verhoogt zonder zijn oorspronkelijke idee te verlaten: “Om ontwerpen te maken die ons in staat stellen onze esthetische principes uit te drukken, geniet van ons werk!”.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pisco lamp Design Goula en Figuera voor Gofi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.