Winkel

Home Lampen Hanglampen Maija Hanglamp Design Ilmari Tapiovaara Santa en Cole

Maija Hanglamp Design Ilmari Tapiovaara Santa en Cole

 540,00 695,00

Beschrijving

Maija Hanglamp Design Ilmari Tapiovaara Santa en Cole

De Maija Hanglamp is oorspronkelijk ontworpen in 1955 door Ilmari Tapiovaara,  een Finse Designer. Hij heeft zich laten inspireren door het kinderboek Maja de Bij uit 1912. En met name de Bijenkast met zijn verschillende lagen. Het resultaat is de Maija Hanglamp met de liggende schijven waaruit het licht komt als uit een glinsterende honingraat. Bij het originele ontwerp waren de schijven licht roze, deze uitvoering is nu weer verkrijgbaar naast de uitvoering met de Witte schijven. Bij beide uitvoeringen zijn de metalen onderdelen uitgevoerd in mat koper. De Maija Hanglamp is door Santa en Cole nu voorzien van milieuvriendelijke LED verlichting. Er zijn twee formaten de Small en de Large. De Small is 14 cm hoog en heeft een diameter van 15 cm en de Maija Hanglamp Large is 28 cm hoog en heeft een diameter van 30 cm.

LED verlichting

Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen.De lichtbron van de Maija Hanglamp is een 6 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 40 Watt gloeilamp. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht. Deze wordt meegeleverd met de lamp.

 

Santa & Cole is een Spaanse fabrikant van verlichting en buitenmeubelen. Sinds de oprichting in 1985 zijn ze op zoek gegaan naar goed ontworpen producten uit het verleden. En die hebben ze gevonden en geherintroduceerd. Alle ontwerpen en producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Toch zijn ze ook nog verbeterd door onder andere de producten aan te passen voor LED verlichting. Het doel van Santa Cole is niet een hele grote collectie te presenteren maar wel een kwalitatief hoogwaardige collectie  Met daarin producten van zeer gerenommeerde ontwerpers zoals Miguel Mila, Arne Jacobsen en Ilmari Tapiovaara.

 

Ilmari Tapiovaara

Ilmari Tapiovaara werd geboren in 1914 in Hämeenlinna (Finland), hij studeerde aan de Central School van Arts and Crafts, waar hij in contact kwam met het functionalisme en de ontwerpen van Alvar Aalto. Hij voltooide zijn opleiding aan de studio van Le Corbusier. Naast de Maija Lampen is hij ook bekend geworden met de Mademoiselle Lounge Chair.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Maija Hanglamp Design Ilmari Tapiovaara Santa en Cole” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.