Winkel

Home Lampen Hanglampen Murakka Hanglamp Design Juho Pasila voor Innolux

Murakka Hanglamp Design Juho Pasila voor Innolux

 199,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Murakka Hanglamp Design Juho Pasila voor Innolux

De Murakka Hanglamp is ontworpen door Juho Pasila voor Innolux. Het eerste ontwerp was een boomstronk waar het snoer in de bast was ingesneden. Door de jaren is het prototype een aantal keer aangepast en de Murakka Hanglamp is het uiteindelijke resultaat. De boomstronk is vervangen door een koker van wit glas met een diameter van 12 cm en 39 cm lang. Het snoer van de Murakka Hanglamp lijkt nonchalant om de glazen koker te zitten en wekt de suggestie dat het glas er zo uit kan vallen. Een slimme inkeping in het glas voorkomt dit en zo ontstaat het speelse en nonchalante imago van de bijzondere Scandinavische hanglamp.

LED

De Murakka Hanglamp wordt geleverd met een LED lichtbron. Voordeel hiervan is dat een LED lamp 90 procent van de energie om zet in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen.De lichtbron van de Murakka Hanglamp is een 6 Watt lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 40 Watt gloeilamp. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht.

Juho Pasila

Juho Pasila is een ontwerper gespecialiseerd in meubeldesign. Hij ontwerpt door te experimenteren en hij maakt persoonlijk al zijn prototypes. De producten vertegenwoordigen Scandinavische eenvoud met een praktische tintje en afwerking. Juho Pasila heeft zijn eigen ontwerpbureau, Pasila Design, opgericht in 2012. In hetzelfde jaar presenteerde hij zijn ontwerpen op de Salone in Milaan op het podium voor opkomend design. Tot nu toe ontwerpt hij voornamelijk producten voor kinderen en producten voor Finse fabrikanten.

Innolux

Innolux is een Finse verlichting fabrikant en verlichting specialist die opgericht werd in 1993. Ze hebben een eigen productie in Finland waar meer dan 80% van de producten vandaan komt. Door het prachtige design en de hoge kwaliteit zijn de Innolux producten een langdurige bron van welzijn voor uw huis. Naast een bijzondere collectie designverlichting heeft Innolux ook een collectie Bright Light met daarin een aantal daglicht lampen die bijdragen aan het verminderen van winterdepressies.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Murakka Hanglamp Design Juho Pasila voor Innolux” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.