Winkel

Home Lampen Daglichtlampen Tubo Daglichtlamp Design Jarkko Oja voor Innolux

Tubo Daglichtlamp Design Jarkko Oja voor Innolux

 330,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Tubo Daglichtlamp Design Jarkko Oja voor Innolux

De Tubo daglichtlamp is ontworpen door Jarkko Oja voor het Finse Innolux. Het is een praktische daglichtlamp die door zijn slimme ontwerp maar weinig ruimte in beslag neemt. Hij is 51 cm hoog, 20 cm diep en de diameter van de lamp is 15 cm. Opvallend onderdeel van de lamp is de handgreep waarmee je hem gemakkelijk kan verplaatsen. De Tubo Daglichtlamp is voorzien van een dimmer, hiermee kan de daglicht stand gedimd worden naar sfeerlicht en kan je de therapielamp ook als gewone lamp gebruiken. De Tubo daglichtlamp is verkrijgbaar in drie kleuren, zwart, wit of naturel essen.

Daglichtlamp

De Tubo daglichtlamp doet precies wat de naam zegt, hij compenseert het gebrek aan daglicht tijdens de donkere winterdagen. Onderzoek heeft uitgewezen dat helder licht therapie uw energie niveau, humeur en alertheid kunnen verhogen.De daglichtlampen in de collectie zijn van het Finse merk Innolux en geven een veilig helder licht van maximaal 10 000 lux  (4000 K) wat wij ervaren als helder wit zomers daglicht.

Daglichttherapie

Onderzoek heeft uitgewezen dat een daglicht therapie of helder licht therapie uw energie niveau, humeur en alertheid kunnen verhogen. Bovendien kan een daglichtlamp bijdragen aan het verminderen van winterdepressies. De onderzoekers van Innolux adviseren om te beginnen met twee uur helder licht therapie per dag voor een periode van twee weken. De lengte van de therapie kan dan af worden gebouwd naar een half uur per dag. En daarna naar 5 dagen per week.  De therapie is het meest efficiënt in de ochtend tussen 6.00 uur en 10.00 uur. Daglicht therapie in de avond wordt niet aanbevolen omdat het kan leiden tot problemen met in slaap vallen, en dus is het niet aanbevolen om de therapie te doen na 18.00 uur. Na een week therapie kunt u zich al zo levendig en energiek gaan voelen als in de zomer.

Jarkko Oja

Jarkko Oja is een Finse ontwerper met een voorliefde voor houten producten. Na zijn opleiding tot timmerman heeft hij design gestudeerd aan de  Turku University of Applied Sciences. Zijn ontwerpen zijn functioneel en duurzaam en hij past zijn achtergrond als timmerman graag toe in zijn ontwerpen. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur en de zee.

Innolux

Innolux is een Finse verlichting fabrikant en verlichting specialist die opgericht werd in 1993. Ze hebben een eigen productie in Finland waar meer dan 80% van de producten vandaan komt. Door het prachtige design en de hoge kwaliteit zijn de Innolux producten een langdurige bron van welzijn voor uw huis. Naast een bijzondere collectie designverlichting heeft Innolux ook een collectie Bright Light met daarin een aantal daglicht lampen die kunnen bijdragen aan het verminderen van winterdepressies.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tubo Daglichtlamp Design Jarkko Oja voor Innolux” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.