Winkel

Home Lampen Burolampen Chipperfield Bureaulamp W102 Design David Chipperfield voor Wastberg

Chipperfield Bureaulamp W102 Design David Chipperfield voor Wastberg

 799,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Chipperfield Bureaulamp W102 Design David Chipperfield voor Wastberg

De Chipperfield Bureaulamp W102 is ontworpen door David Chipperfield voor Wastberg. Het is een minimalistische archetypische bureaulamp. Zijn bedoeling was om met een eenvoudige vorm een duidelijk onderscheid tussen de basis, de arm en de kop van de lamp te creeren. De lamp heeft geen zichtbare naden en is uitgevoerd in mat messing. De Chipperfield Bureaulamp is draaibaar op de voet en de kop is ook draaibaar met deze minimale bewegingen kan je eenvoudig het licht op de gewenste plek krijgen. De hoogte van de lamp is 43 cm en hij is 34 cm lang. De massief koperen knop is de bediening en tevens de dimmer.

LED

De lichtbron van de Chipperfield Bureaulamp W102 is een 4 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 25 Watt gloeilamp. De kleur van het licht is 3000K wat we ervaren als warm wit licht. Deze wordt meegeleverd met de lamp.

Wastberg

Wastberg is een Zweedse fabrikant van designverlichting, hun doelstelling is het terugbrengen van licht naar de werkelijke behoefte. En daarbij te besparen op energie en grondstoffen, in het belang van een wereld die haar grenzen al heeft overschreden. Met kleinere meer gerichte lichtbronnen op bureau , in het plafond of waar maar nodig zonder een ruimte compleet te verlichten. De producten die daar voor nodig zijn ontwikkelen ze met gerenommeerde ontwerpers en architecten zoals Bolle Tham en Martin Videgard, Nendo, David Chipperfield en Maarten Van Severen.

David Chipperfield

David Chipperfield is een Britse architect met inmiddels een viertal kantoren over de gehele wereld. Hij was Professor van architectuur aan de Staatliche Akademie der Bildenden Kuenste, in Stuttgart vanaf 1995 tot 2001. Er zijn onder zijn supervisie vele gebouwen ontworpen in o.a. Londen, Berlijn, New York, Shanghai, Antwerpen en nog vele andere steden. Daarnaast heeft hij ook een aantal lampen ontworpen zoals de Bureaulamp W102 voor Wastberg.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chipperfield Bureaulamp W102 Design David Chipperfield voor Wastberg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.