Winkel

Home > Merken Mater Earth Stool Barkruk design Eva Harlou voor Mater

Earth Stool Barkruk design Eva Harlou voor Mater

 279,00

Categorieën: ,

Beschrijving

Earth Stool Barkruk design Eva Harlou voor Mater

De Earth Stool barkruk is ontworpen door de Deense architect Eva Harlou voor Mater. Earth Stool is het resultaat van een nieuwe innovatieve waste-to-value-techniek die Mater in staat stelt industrieel afval van bedrijven te hergebruiken, bijvoorbeeld plastic afval en andere op vezels gebaseerde materialen.  De Earth Stool is een basic barkruk, het frame is metaal afgewerkt in Gun Metal (Grijs-Zwart) en de zitting is bruin-zwart. Onderling kunnen de zittingen iets verschillen door het hergebruik van de materialen. De kruk is 74 cm hoog, 27 cm diep en 37 cm breed. 

Hergebruik materialen

De Earth barkrukken zijn gemaakt van upcycled industrieel plastic afval van GROHE en koffiebonendoppen van BKI coffee. De techniek is ontwikkeld in samenwerking met het Deens Technologisch Instituut met steun van de Universiteit van Kopenhagen. De afvalstoffen worden gemengd in een unieke samenstelling die geschikt is voor persgieten – een methode die is ontworpen om de hulpbronnen van bedrijven efficiënter te hergebruiken. Earth Stool staat voor klassiek Scandinavisch design met stalen frames die de barkruk elegant en tijdloos maken. De nieuwe grensverleggende productietechniek stelt Mater in staat afvalmaterialen te hergebruiken en om te zetten in bruikbare en unieke ontwerpoplossingen.

Eva Harlou

Eva Harlou is een Deense architecte die in 2003  van Aarhus School of Architecture afstudeerde. Ze heeft haar eigen architectenbureau in Kopenhagen waar ze zowel gebouwen als meubilair en objecten ontwerpt. De ontwerpen van Eva Harlou kenmerken zich door haar Scandinavische gevoel voor vorm, functie en schoonheid.

Mater

Mater is een Deens design label, opgericht in 2006 door Henrik Marstrand die heeft een sterke visie om tijdloos mooi design te creëren Door de samenwerking met frisse design talenten, produceert Mater exclusieve design meubels en designverlichting. Met werkmethoden die mensen lokaal op plaatsen waar ook ter wereld helpen de ambachtelijke tradities in stand te houden.

Mater volgens CEO and Founder Henrik Marstrand: “Mater means ‘mother’ in Latin. The name is the daily reminder of our small contribution to preventing the challenges ‘mother earth’ faces. Design influences how we as humans live our lives; it shapes values, culture and society. Unfortunately, we are increasingly aware that the choices made during design processes often have environmental consequences. However, as a manufacturer, we have the opportunity to rethink dubious practices and create ethical and sustainable design that minimises adverse social and environmental impacts.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Earth Stool Barkruk design Eva Harlou voor Mater” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.