Winkel

Home > Merken Goods Bottle Boat Design Floris Hovers voor Goods

Bottle Boat Design Floris Hovers voor Goods

 16,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Bottle Boat Design Floris Hovers voor Goods

De Bottle Boat is ontworpen door Floris Hovers.  Hij was eens op vakantie in Frankrijk, waar hij langs een klein riviertje kampeerde. Met wat afval – een plastic fles, een plastic zakje en wat takjes – knutselde hij een bootje. Verderop waren een aantal kinderen aan het spelen en hij liet zijn knutselwerk hun kant op drijven. Snel genoeg hadden ze het bootje in de gaten en hebben ze zich de hele dag vermaakt met het afvalbootje. Ze namen het zelfs mee naar hun tent om er de volgende dag weer mee te spelen.  Toen zijn dochters zich een aantal jaar later kosteloos met een lege shampoofles vermaakten, zag Floris de mogelijkheden om het een met het andere te combineren.  Een lege shampoofles kan je weggooien, maar je kunt er, met deze set, ook een ‘echt’ bootje van maken. De Bottle Boat wordt geleverd als leuk knutselwerkje voor jong en oud. Bewaar uw lege shampoofles, deze wordt niet meegeleverd.

Uitvoeringen en levertijd Bottle Boat

Inhoud van de Bottle boat is 1 zeil, 1 houten mast, 1 houten mastvoet, 1 houten kiel en 1 elastiek. Het zeil is verkrijgbaar in 4 kleuren, oranje, wit, blauw of rood. De levertijd is 1-2 werkdagen.

Floris Hovers

Floris Hovers studeerde in 2004 af van de Design Academy Eindhoven. In 2006 startte hij zijn eigen ontwerpstudio. Hovers streeft naar werk dat niet complex in elkaar steekt, maar wel genoeg in zich heeft om verwondering en sympathie op te wekken. De ontwerpen van Hovers hebben iets van herkenning in zich doordat ze enigszins refereren aan wat was en ze zijn vaak tegen het iconische aan. Zo laten de producten zich vaak zelf uitleggen hoe ze gemaakt zijn. De ‘leesbaarheid’ is van essentieel belang voor zijn ontwerpen. Hovers produceert overwegend zelf, hij koestert daarbij het volledige proces van idee tot eindproduct. Hij ziet als het ware de ontwerper als vakman die zijn eigen ontwerpen kan maken. Vaak initieert hij dan ook zijn eigen opdrachten.

De Bottle Boat, een ontwerp van Hovers en opgenomen in onze collectie, werd in 2013 geselecteerd voor de cover van het boek ‘Think Dutch’, een fantastische prestatie. Deze co-publicatie van Frame Publishers en Daab Media behandelt conceptuele architectuur en design in Nederland en omschrijft 456 projecten en producten die zijn ontwikkeld door de meest creatieve breinen van deze tijd. Op indrukwekkende wijze geven deze projecten en producten blijk van nieuwe inzichten en toekomstgerichte visies.

Goods

Het Nederlandse Goods is gestart als een springplank voor jonge ontwerpers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een Designlabel wat staat voor kwaliteit en betaalbare designproducten die je graag wil krijgen of kado wil geven. Met producten voor liefhebbers van schoonheid van producten en de verhalen die ze tot stand lieten komen. In de collectie zitten producten van bekende Nederlandse ontwerpers zoals Robert Bronwasser, Roderick Vos, Chris Slutter, Rob Brandt, Tom Haas en Marcel Wanders.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bottle Boat Design Floris Hovers voor Goods” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.