Winkel

Home > Merken Architectmade Bird Design Kristian Vedel door Architectmade

Bird Design Kristian Vedel door Architectmade

 59,00 79,00

Beschrijving

Bird Design Kristian Vedel door Architectmade

De Bird is ontworpen door Kristian Vedel in 1959. Ze worden uitgebracht door het Deense Architectmade, een label met ontwerpen van beroemde Deense Architecten. De massief eiken houten Bird is inmiddels een legende in de wereld van het Deense Design. Van deze houten vogels kan het hoofd gedraaid en gekanteld worden en kan de stemming aangepast worden van geluk, verdriet tot nieuwsgierigheid. De massief eiken houten Birds vertegenwoordigen een hele generatieen zijn eindeloos te combineren. Van klein tot groot, dun tot chubby, licht tot donker. De Bird is een tijdloze Deense designklassieker die in elk interieur thuis is.

Afmetingen en uitvoeringen

De eiken houten Birds zijn verkrijgbaar in drie formaten, de small is 7,5 cm, de large 12 cm en de chubby is 10,5 cm hoog. Daarnaast is er keuze uit twee uitvoeringen naturel eiken of in donker smoked eiken.

Kristian Vedel

Het werk van Kristian Vedel is sterk beïnvloed door Kaare Klint, de vader van de moderne Deense meubeldesign gecombineerd met de Duitse Bauhaus school, worden zijn ontwerpen gekenmerkt door een creatief gebruik van materialen, vooral hout en plastic met een sterk gevoel voor ergonomie en functionele eisen. In een interview zei hij er zelf over: “The starting point for an architect’s work must always be that he, from his own point of view, and as objectively as possible, takes a position with regard to what he perceives as the needs of society and his fellow man; he must personally take a stand with regards to existing possibilities and responsibilities.

Architectmade

De Bird wordt geproduceerd door Architectmade, hun collectie  is meer dan een verzameling. Het is een filosofie. Ze zoeken in de archieven, tekeningen en musea naar zeldzame designobjecten ontworpen door Deense meester-ontwerpers. En waarom? Omdat passie verder gaat dan vorm en functie. Ze presenteren producten waar je naar blijft kijken en door uitstekend vakmanschap geproduceerd. Ze zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. De Architectmade objecten zijn ontworpen om van te genieten en te delen met toekomstige generaties.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bird Design Kristian Vedel door Architectmade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.