Winkel

Home Lampen Hanglampen Lines and Dots LD07 Design Goula en Figuera voor Gofi

Lines and Dots LD07 Design Goula en Figuera voor Gofi

 415,00

Categorieën: ,

Beschrijving

Lines and Dots LD07 Design Goula en Figuera voor Gofi

De Lines and Dots lampen zijn ontworpen door Álvaro Goula en Pablo Figuera voor het Spaanse Gofi. Het is een serie sculpturale lichtarmaturen opgebouwd uit 8 abstracte vormen. Elke Lines & Dots lamp vindt zijn oorsprong in tientallen inkttekeningen. Uit die abstracte silhouetten ontstond de reeks van acht vormen en daarmee worden de verschillende modellen samengesteld. Deze kunstwerken worden in Spanje met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden. De verschillende vormen kunnen draaien op de kabel met aan de onderzijde de dimbare LED lichtbron. De hoogte van de LD07 uitvoering is 55 cm, de breedte is 36 cm, hij is verkrijgbaar in 10 kleurenvariaties. Het materiaal van de lamp is mat zwart metaal. De levertijd is c.a. 3 weken. De andere modellen in de Lines and Dots serie worden ook snel aan de collectie toegevoegd, mocht u daar vragen over hebben dan horen wij die graag via info@smukdesign.nl

LED

De lichtbron van de Lines and Dots LD07 lamp is een dimbare LED lichtbron van 5,5 Watt, de lichtopbrengst van deze lichtbron is vergelijkbaar met een 40 Watt conventionele gloeilamp. De kleur van het licht is 2800 K, wat wij ervaren als warm wit licht.

Pablo Figuera en Álvaro Goula

Pablo Figuera (Madrid 1988) en Álvaro Goula zijn designers die hun opleiding genaoten hebben aan het Elisava in Barcelona. Tevens zijn ze bachelor of Arts aan de University of Southamton. Na een aantal jaren voor verschillende ontwerp studio’s te hebben gewerkt besloten ze in 2012 om hun eigen design studio op te richten. Sindsdien bevindt hun werk zich op het middelpunt tussen conceptueel en commercieel ontwerp, waar de industriële waarden en de creativiteit samenkomen en elkaar voeden. Bij het ontwerpen houden Pablo en Álvaro vanaf het begin vast aan een onmiskenbaar principe: de obsessieve zorg voor de vorm van het object, die esthetische waarden uitdrukt door zijn materiaal, het respect voor het fabricageproces en natuurlijk de bruikbaarheid. Hun ontwerpen zijn elegant en goed te begrijpen.

GOFI

In de zomer van 2015 richtten Álvaro Goula en Pablo Figuera Home Adventures op, een experimenteel merk waarmee ze gedurfde ontwerpen wilden produceren die anders waren dan hun werk voor andere bedrijven. Na het succes de verlichtingserie Lines & Dots, besluiten ze in 2018 de collectie uit te breiden met de ambitie om te voldoen aan alle behoeften van het hedendaagse leven. Dat is hoe GOFI is geboren, een nieuw merk dat het pad voortzet dat is gestart door Home Adventures en de lat verhoogt zonder zijn oorspronkelijke idee te verlaten: “Om ontwerpen te maken die ons in staat stellen onze esthetische principes uit te drukken, geniet van ons werk!”.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lines and Dots LD07 Design Goula en Figuera voor Gofi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.