Winkel

Home Lampen Daglichtlampen Aurea Daglichtlamp design Martti Jannes voor Innolux

Aurea Daglichtlamp design Martti Jannes voor Innolux

 260,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Aurea Daglichtlamp design Martti Jannes voor Innolux

De Aurea daglichtlamp is een dimbare daglichttherapie lamp ontworpen door Martti Jännes. De bijzondere vorm van de kap van deze tafellamp zorgt voor een goede spreiding van het licht. In de hoogste stand geeft de lamp 4000K helder licht wat vergelijkbaar is met daglicht in de zomer. Dit licht is ook te dimmen naar warm licht (2700K). Hierdoor is de Aurea daglichtlamp ook te gebruiken als gewone tafellamp. De Aurea daglicht lamp is 68 cm hoog en heeft een diameter van 20 cm.

Daglichtlamp

De Aurea daglichtlamp doet precies wat de naam zegt, hij compenseert het gebrek aan daglicht tijdens de donkere winterdagen. Onderzoek heeft uitgewezen dat helder licht therapie uw energie niveau, humeur en alertheid kunnen verhogen.De daglichtlampen in de collectie zijn van het Finse merk Innolux en geven een veilig helder licht van maximaal 10 000 lux  (4000 K) wat wij ervaren als helder wit zomers daglicht.

Daglichttherapie

Onderzoek heeft uitgewezen dat een daglicht therapie of helder licht therapie uw energie niveau, humeur en alertheid kunnen verhogen. Bovendien kan een daglichtlamp bijdragen aan het verminderen van winterdepressies. De onderzoekers van Innolux adviseren om te beginnen met twee uur helder licht therapie per dag voor een periode van twee weken. De lengte van de therapie kan dan af worden gebouwd naar een half uur per dag. En daarna naar 5 dagen per week.  De therapie is het meest efficiënt in de ochtend tussen 6.00 uur en 10.00 uur. Daglicht therapie in de avond wordt niet aanbevolen omdat het kan leiden tot problemen met in slaap vallen, en dus is het niet aanbevolen om de therapie te doen na 18.00 uur. Na een week therapie kunt u zich al zo levendig en energiek gaan voelen als in de zomer.

Martti Jannes

Martti Jännes is een bekend grafisch ontwerper, animator en regisseur van reclame films. Voor het Verne Theater in het Science Center Heureka heeft hij de presentatie “Miracle of Light” geproduceerd hierdoor raakte hij gefascineerd door geometrie in combinatie met licht.  Voor Innolux heeft hij diverse lampen ontworpen zoals de Aurea , Zeneos, Zio en Zone.

Innolux

Innolux is een Finse verlichting fabrikant en verlichting specialist die opgericht werd in 1993. Ze hebben een eigen productie in Finland waar meer dan 80% van de producten vandaan komt. Door het prachtige design en de hoge kwaliteit zijn de Innolux producten een langdurige bron van welzijn voor uw huis. Naast een bijzondere collectie designverlichting heeft Innolux ook een collectie Bright Light met daarin een aantal daglicht lampen die kunnen bijdragen aan het verminderen van winterdepressies.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aurea Daglichtlamp design Martti Jannes voor Innolux” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.