Winkel

Home > Merken Gofi Taco bijzettafel Design Goula en Figuera voor Gofi

Taco bijzettafel Design Goula en Figuera voor Gofi

 539,00 729,00

Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

Taco bijzettafel Design Goula en Figuera voor Gofi

De Taco bijzettafel is ontworpen door Álvaro Goula en Pablo Figuera voor het Spaanse Label Gofi. Letterlijk vertaald betekend Taco een kort en dik stuk hout dat op vele manieren gebruikt kan worden. Dat is ook toepasselijk in dit geval, de Taco is toe te passen als bijzettafel maar ook te gebruken als kruk. Door zijn basic vorm is het een bijzonder elegant product wat in vele interieurs is toe te passen. Hij is verkrijgbaar in massief eiken of in massief amerikaans walnoot, beide uitvoeringen zijn afgewerkt met een matte vernis. Het formaat is 32 breed x 35,5 diep en 48,5cm hoog. De levertijd van de Taco bijzettafel is 3 weken.

 

Pablo Figuera en Álvaro Goula

Pablo Figuera (Madrid 1988) en Álvaro Goula zijn designers die hun opleiding genoten hebben aan het Elisava in Barcelona. Tevens zijn ze bachelor of Arts aan de University of Southamton. Na een aantal jaren voor verschillende ontwerp studio’s te hebben gewerkt besloten ze in 2012 om hun eigen design studio op te richten. Sindsdien bevindt hun werk zich op het middelpunt tussen conceptueel en commercieel ontwerp, waar de industriële waarden en de creativiteit samenkomen en elkaar voeden. Bij het ontwerpen houden Pablo en Álvaro vanaf het begin vast aan een onmiskenbaar principe: de obsessieve zorg voor de vorm van het object, die esthetische waarden uitdrukt door zijn materiaal, het respect voor het fabricageproces en natuurlijk de bruikbaarheid. Hun ontwerpen zijn elegant en goed te begrijpen.

GOFI

In de zomer van 2015 richtten Álvaro Goula en Pablo Figuera Home Adventures op, een experimenteel merk waarmee ze gedurfde ontwerpen wilden produceren die anders waren dan hun werk voor andere bedrijven. Na het succes de verlichtingserie Lines & Dots, besluiten ze in 2018 de collectie uit te breiden met de ambitie om te voldoen aan alle behoeften van het hedendaagse leven. Dat is hoe GOFI is geboren, een nieuw merk dat het pad voortzet dat is gestart door Home Adventures en de lat verhoogt zonder zijn oorspronkelijke idee te verlaten: “Om ontwerpen te maken die ons in staat stellen onze esthetische principes uit te drukken, geniet van ons werk!”.

 

 

 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Taco bijzettafel Design Goula en Figuera voor Gofi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.