Winkel

Home Lampen Hanglampen Luiz Hanglamp Design Böttcher Henssler Kayser voor Mater

Luiz Hanglamp Design Böttcher Henssler Kayser voor Mater

 299,00

Beschrijving

Luiz Hanglamp Design Böttcher Henssler Kayser voor Mater

De Luiz Hanglamp ontworpen door Böttcher Henssler Kayser is een hedendaagse interpretatie van de gewone hanglamp. Het is een combinatie van traditioneel vakmanschap en de natuurlijke kwaliteiten van Portugees kurk, van de kurkeik. Deze bomen hebben een gemiddelde levensduur van meer dan 200 jaar, en kunnen worden geoogst om de 9 jaar zonder beschadiging van de boom. De Luiz Lamp is gemaakt van kurk uit verantwoordelijk beheerde kurkeik bossen, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC). Dit betekent niet alleen de productie van kurk wordt beschermd maar ook de lokale biodiversiteit. De Luiz Hanglamp is verkrijgbaar in twee kleuren kurk, naturel en donker kurk. De afmetingen zijn: diameter 185 mm en de hoogte is 152 mm.

LED verlichting

Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen.De lichtbron van de Luiz Hanglamp is een 8 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 60 Watt gloeilamp. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht. Deze wordt meegeleverd met de lamp.

Mater

Mater is een Deens design label, opgericht in 2006 door Henrik Marstrand die heeft een sterke visie om tijdloos mooi design te creëren Door de samenwerking met frisse design talenten, produceert Mater exclusieve design meubels en designverlichting. Met werkmethoden die mensen lokaal op plaatsen waar ook ter wereld helpen de ambachtelijke tradities in stand te houden. Henrik Marstrand, CEO & Founder : “Mater means ‘mother’ in Latin. The name is the daily reminder of our small contribution to preventing the challenges ‘mother earth’ faces. Design influences how we as humans live our lives; it shapes values, culture and society. Unfortunately, we are increasingly aware that the choices made during design processes often have environmental consequences. However, as a manufacturer, we have the opportunity to rethink dubious practices and create ethical and sustainable design that minimises adverse social and environmental impacts.”

 

Böttcher Henssler Kayser

Moritz Böttcher en Sören Henssler werken al samen tijdens hun studies. Na hun afstuderen hebben ze ervaring opgedaan bij verschillende ontwerp buro’s  en in 2007 hebben ze hun eigen ontwerpstudio opgericht in Berlijn. Nikolaus Kayser heeft zich in 2013 bij het team gevoegd. Het trio ontwerpt voor internationale merken consumenten goederen, meubilair, verlichting en textiel. Door de mix verschillende benaderingen van de drie ontwerpers ontstaan unieke, functionele en poëtische objecten. Böttcher Henssler Kayser zijn inmiddels bekroond met de meest prestigieuze design prijzen voor hun producten, zoals de Good Design, Red Dot awards en zelfs de felbegeerde “best of the best” Red Dot.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Luiz Hanglamp Design Böttcher Henssler Kayser voor Mater” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.