Winkel

Home Lampen Daglichtlampen Candeo daglichtlamp Design Katriina Nuutinen voor Innolux

Candeo daglichtlamp Design Katriina Nuutinen voor Innolux

 330,00

Beschrijving

Candeo daglichtlamp Design Katriina Nuutinen voor Innolux

De Candeo daglichtlamp ontworpen door Katriina Nuutinen voor Innolux is een licht therapie lamp en tegelijk een design hanglamp. De lamp heeft twee standen, een daglicht stand en een stand voor warm licht die ook nog voldoende is om bij te lezen. Een prachtige hanglamp voor boven de eettafel of werktafel met een diameter van 39 cm en een hoogte van 18 cm. Verkrijgbaar in wit, rood of zwart. Op de kabel zit nog een verstel mogelijkheid om de hoogte aan te passen aan de functie. De Candeo daglichtlamp is de eerste hanglamp met een daglicht functie uit de Bright Light serie van Innolux.

Daglicht lamp

De Candeo daglichtlamp doet precies wat de naam zegt, hij compenseert het gebrek aan daglicht tijdens de donkere winterdagen. Onderzoek heeft uitgewezen dat helder licht therapie uw energie niveau, humeur en alertheid kunnen verhogen. De daglichtlampen in de collectie zijn van het Finse merk Innolux en geven een veilig helder licht van maximaal 10 000 lux  (4000 K) wat wij ervaren als helder wit zomers daglicht.

Daglichttherapie

Onderzoek heeft uitgewezen dat een daglicht therapie of helder licht therapie uw energie niveau, humeur en alertheid kunnen verhogen. Bovendien kunnen daglicht lampen bijdragen aan het verminderen van winterdepressies. De onderzoekers van Innolux adviseren om te beginnen met twee uur helder licht therapie per dag voor een periode van twee weken. De lengte van de therapie kan dan af worden gebouwd naar een half uur per dag. En daarna naar 5 dagen per week.  De therapie is het meest efficiënt in de ochtend tussen 6.00 uur en 10.00 uur. Daglicht therapie in de avond wordt niet aanbevolen omdat het kan leiden tot problemen met in slaap vallen, en dus is het niet aanbevolen om de therapie te doen na 18.00 uur. Na een week therapie kunt u zich al zo levendig en energiek gaan voelen als in de zomer.

Katriina Nuutinen

In 2011 haalde Katriina Nuutinen haar Master in toegepaste kunst en design aan the University of Art and Design of Aalto University. Ze heeft haar eigen ontwerpbureau in Joensuu en ze is één van de oprichters van het ontwerp collectief Kaamos. Haar doorbraak was de Hely Juwel lamp die in 2009 tot mooiste object van de Stockholm Furniture Fair werd gekozen.

Innolux

Innolux is een Finse verlichting fabrikant en verlichting specialist die opgericht werd in 1993.Ze hebben een eigen productie in Finland waar meer dan 80% van de producten vandaan komt. Door het prachtige design en de hoge kwaliteit zijn de Innolux producten een langdurige bron van welzijn voor uw huis. Naast een bijzondere collectie designverlichting heeft Innolux ook een collectie Bright Light met daarin een aantal daglicht lampen die bijdragen aan het verminderen van winterdepressies.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Candeo daglichtlamp Design Katriina Nuutinen voor Innolux” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.