Anvia hengellamp

De Anvia Design hengellamp “de Hoge vorst” is een begrip op het gebied van design verlichting. Anvia werd opgericht in 1934 onder de naam Algemeene Nederlandsche Verlichtingsindustrie Almelo. In de jaren ’60 en ’70 was de Anvia hengellamp al bijzonder populair in Nederland . Maar ook vandaag wordt de Retro Anvia Design hengellamp nog zeer veel toegepast. Anvia is in de jaren 80 gestopt met de productie en de bedrijfsactiviteiten zijn toen beëindigd. Maar in 2014 is er nieuw leven in geblazen en is er nu weer een prachtige collectie opgebouwd met daarin de Hoge Vorst Hengellamp van Anvia, gebaseerd op het originele ontwerp van Jan Hoogervorst.

Hengellamp Anvia

De Hoge Vorst Plafondlamp is een hengellamp van ontwerper Jan Hoogervorst. Ook wel bekend onder No 1506 en is één van de meest iconische verlichtingsproducten uit de Nederlandse verlichtingsindustrie. De ANVIA hengellamp is gebaseerd op het originele ontwerp uit eind jaren ’60 met een zeer fraai cardanisch mechanisme. Dit unieke mechanisme zorgt ervoor dat je de retro plafondlamp vrij horizontaal kan ronddraaien. Daarnaast kan je met het contragewicht de lamp omhoog en omlaag zetten en deze met de kartelmoeren vervolgens vastzetten. Ook de lampenkap zelf is in diverse standen te zetten. Hierdoor kent de lamp ontelbare standen wat hem erg gebruiksvriendelijk maakt. Het toegepaste materiaal in deze lamp bestaat uit een combinatie van aluminium en staal. De uitstekende kwaliteit zorgt ervoor dat je jarenlang plezier zal hebben van De Hoge Vorst Plafondlamp. De Anvia hengellamp is maar liefst 160 cm lang, de kap heeft een diameter van 30 cm. De lamp is te bestellen in het mat Zwart of mat Wit.

Duurzaamheid van de Hengellamp van Anvia

Bij het nieuwe ontwerp is er rekening mee gehouden dat de Anvia Design Hengellamp geschikt is voor LED lichtbronnen. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. De juiste LED lichtbronnen worden zonder extra kosten meegeleverd met uw Anvia Design Hengellamp. Dus als u op zoek bent naar de Hoge Vorst hengellamp van Anvia dan bent u hier bij Smukdesign aan het juiste adres, wij zijn officieel dealer en kunnen de lamp snel leveren. De levertijd is twee tot vijf werkdagen.

Bekijk hier de volledige collectie van Anvia.