Winkel

Home Lamp onderdelen Stangen set Lotek lamp classic Design Benno Premsela door Hollands Licht

Stangen set Lotek lamp classic Design Benno Premsela door Hollands Licht

 26,00

1 op voorraad

Beschrijving

Stangen set Lotek lamp classic Design Benno Premsela door Hollands Licht

Stangen set voor de Lotek lamp classic design Benno Premsela door Hollands Licht. Mocht u door de jaren heen of tijdens een verhuizing onderdelen kwijt zijn geraakt dan kunt u hiermee uw Lotek lamp weer compleet maken. Het betreft alleen de stangen voor de Lotek lamp Classic van 30 cm breed, niet het gehele frame. De Set bestaat uit vier stangen van 90 cm en vier van 60 cm en 8 stuks van 30 cm, deze zijn om de hoogte van de lamp te bepalen En de vier iets dunnere stangen om het doek mee te spannen.

Het is ook mogelijk om de doekjes te vervangen, Klik daar voor hier: Lotek Doek

Levertijd

De levertijd van de Lotek stangen set is 2 werkdagen.

Hollands Licht

De Lotek lamp wordt geproduceerd door Hollands Licht. Hollands Licht  presenteert het ontwerptalent dat Nederland rijk is. De collectie bestaat enerzijds uit klassiekers van bekende ontwerpers zoals de Lotek Lamp waarvan de naam al enige tijd bekend is bij het publiek. Daarnaast laten ze zich inspireren door aankomend talent met een eigen kijk op licht, materiaal en gebruik. Niet alleen de lamp als object, maar ook de toepasbaarheid van de lamp in een ruimte of interieur staat centraal. Het ontwikkelingsproces omvat een zoektocht naar de juiste samenhang van lichteffect en functioneel gebruik.

Benno Premsela

Benno Premsela (1920-1997) was de zoon van de bekende Joodse huisarts  Bernard Premsela. Hij studeerde voor en na de Tweede Wereldoorlog interieurvormgeving aan de “Nieuwe Kunstschool”. Tijdens de oorlog zag hij zich gedwongen zijn opleiding te onderbreken en onder te duiken. In zijn minimalistische werk zijn schoonheid en functionaliteit nauw verwant. Onder zijn leiding als chef van de etalage- en binnenhuisafdeling van de Bijenkorf in Amsterdam kwamen spectaculaire etalages tot stand. Benno Premsela heeft meerdere producten ontworpen maar zijn bekendste ontwerp is toch wel deze Lotek Lamp.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stangen set Lotek lamp classic Design Benno Premsela door Hollands Licht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.