Winkel

Home > Merken Karakter Copenhagen Comodo Bijzettafel Design Achille Castiglioni door Karakter

Comodo Bijzettafel Design Achille Castiglioni door Karakter

855,00

Wissen

Beschrijving

Comodo Design Achille Castiglioni door Karakter Copenhagen

De Comodo is ontworpen door Achille Castiglioni in samenwerking met Giancarlo Pozzi in het jaar 1988. De ontwerpen van Castiglioni kenmerken zich door een steeds hoger niveau van synthese om daarna het ontwerp weer te strippen tot de kern en weg te laten wat overbodig is. De Comodo uit 1988 is hier een mooi voorbeeld van. Het bestaat uit een metalen stam, gemonteerd op een statief met daarop een houten kast met een deksel die opent en sluit met scharnieren. De elegante en multifunctionele Comodo kan gebruikt worden als tafel naast het bed, bijzettafel of als opbergplek voor uw favoriete kleine spullen. Castiglioni zelf was groot liefhebber van snoep en had hoogstwaarschijnlijk in de Comodo zijn snoepgoed binnen handbereik opgeborgen liggen. De Comodo is 71 cm hoog, 30 cm breed en dichtgeklapt 41 cm diep, verkrijgbaar in transparant wit geolied eiken of mat zwart gebeitst eiken.

Achille Castiglioni

De Comodo is ontworpen door Achille Castiglioni in samenwerking met Giancarlo Pozzi. Achille Castiglioni is één van de grote Italiaanse ontwerpers uit de vorige eeuw. Hij had een passie voor het opnieuw ontwerpen, opnieuw uitvinden en opnieuw conceptualiseren van een product. Dit deed hij door wat hij zelf noemt het tegenovergesteld denken, niet om anarchistisch te zijn maar om de fundamentele basis van een ontwerp te ontdekken. Achille Castiglioni heeft bijzonder veel designklassiekes ontworpen en heeft in totaal maar liefst 9 maal de felbegeerde Compasso d’Oro award mogen ontvangen.

Karakter Copenhagen

De Comodo wordt geproduceerd door Karakter Copenhagen, een Deens design label gespecialiseerd in de productie van meubilair, verlichting en interieur-objecten. In de collectie vindt u bijzondere ontwerpen van bekende designers tot prachtige nieuwe ontwerpen van de toekomstige bekende designers. De ontwerpen in de collectie van Karakter Copenhagen zijn buitengewoon, compromisloos, van zeer hoge kwaliteit en inspirerend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Comodo Bijzettafel Design Achille Castiglioni door Karakter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.