Winkel

Home Lampen Wandlampen Vibia Fold Wandlamp Design Arik Levy

Vibia Fold Wandlamp Design Arik Levy

280,00850,00

Wissen
Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Vibia Fold Wandlamp Design Arik Levy

De Vibia Fold wandlamp is ontworpen door Arik Levy voor Vibia. Het kenmerk van de Fold Wandlamp is de geometrische vorm en het drie dimensionaal effect wat de lamp creëert door de vorm van de kap en de projectie op de wand. Dit maakt de Fold Wandlamp tot een verrassende wandlamp die de indruk wekt een kubus aan de wand te zijn maar is in werkelijkheid slechts 5 cm diep en 22 cm breed. Hij is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, model 4200 is de enkele, model 4201 de dubbele en model 4202 is de driedubbele. Daarnaast is er keuze uit een viertal kleuren: mat rood gelakt, mat gelakt groen, mat gelakt donkerbruin en mat gelakt off-white. De Fold Wandlamp is erg geschikt voor in een gang of trappenhuis, maar hij is ook goed toe te passen als sfeerverlichting in de huiskamer. Voor meer informatie klikt u hier op: Fold Productinfo 

LED

Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen.De lichtbron van de Fold Wandlamp heeft per kubus 2 stuks lichtbronnen van 2,1 Watt lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 25 Watt gloeilamp. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht. Deze zitten ingebouwd in de lamp.

VIBIA

Vibia laat zich inspireren door hoe mensen leven, werken en een eigen identiteit creëren. Het ontwerpteam bestaat uit 20 internationale designers. De producten onderscheiden zich door de verfijnde en vaak verrassende vormgeving. Het in 1987 opgerichte bedrijf is tegenwoordig actief in meer dan 60 landen. In de fabriek in Barcelona wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Afwerking en detaillering zijn cruciaal en worden vaak nog met de hand uitgevoerd. Ze hebben een unieke collectie producten en oplossingen.

Arik Levy

Arik Levy is ontwerper, technicus, beeldend kunstenaar en fotograaf. Zijn werk is tentoongesteld in galeries en musea over de hele wereld. Voor Vibia heeft hij diverse lampen ontworpen zoals de sculturale  Wireflow serie en de Rhythm serie, de Sparks en deze Fold Wandlampen serie.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vibia Fold Wandlamp Design Arik Levy” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.