Winkel

Home Lampen Wandlampen Guatamala Wandlamp 1704 Design Jan Hoogervorst voor Anvia

Guatamala Wandlamp 1704 Design Jan Hoogervorst voor Anvia

529,00

Wissen
Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Guatamala Wandlamp 1704 Design Jan Hoogervorst voor Anvia

De Guatamala Wandlamp is gebaseerd op een ANVIA swing arm wandlamp ontworpen door Jan Hoogervorst uit de jaren ‘50. De Guatamala wandlamp is een minimalistische wandlamp in mid century stijl met  de voor Jan Hoogervorst kenmerkende sleuven in de kap. Een wandlamp die goed te gebruiken is als leeslamp of voor het aanlichten van een bijzonder object. De maximale lengte van de wandlamp met elleboog techniek is 100 cm. De kap heeft een doorsnede van 30 cm en is draaibaar, hij is verkrijgbaar in het mat wit, mat zwart of mat grijs. 

LED verlichting

De Guatamala Wandlamp wordt geleverd met een LED lichtbron. Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde.  Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. De lichtbron van de Guatamala Wandlamp is een 12 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 75 Watt gloeilamp. Deze wordt bij Smukdesign kosteloos meegeleverd met de lamp.

Jan Hoogervorst

De veelal organische ontwerpen van Jan Hoogervorst uit de beginjaren van zijn designcarrière zijn dan ook duidelijk geïnspireerd en beïnvloed door vooruitstrevende Italiaanse verlichtingsbedrijven als Arredoluce, Stilnovo en Arteluce. Hij wordt ook wel eens de Nederlandse kroonprins van de Italiaanse ontwerpkoning Gino Sarfatti genoemd. Zijn latere ontwerpen kenmerken zich veel meer door puurheid en functionaliteit, met een geweldig gevoel voor verhouding doch ook sterk calvinistisch. Door velen wordt Jan Hoogervorst inmiddels gezien als één van de grootste Nederlandse “mid-century” ontwerpers. Geen achtergrond in een opleiding aan een ontwerpacademie, maar een gedreven en kundig ambachtsman.

Anvia

Anvia Almelo is een bekend Nederlands merk op het gebied van Designverlichting. Opgericht in 1933 en in de jaren 80 helaas ter ziele gegaan. Gelukkig is er in 2014 nieuw leven in geblazen en is er nu weer een prachtige collectie gebaseerd op de oude ontwerpen van Jan Hoogervorst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Guatamala Wandlamp 1704 Design Jan Hoogervorst voor Anvia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.