Winkel

Home Lampen Wandlampen Elleboog Wandlamp 1702 Design Jan Hoogervorst Anvia

Elleboog Wandlamp 1702 Design Jan Hoogervorst Anvia

529,00

Wissen
Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Elleboog Wandlamp 1702 Design Jan Hoogervorst voor Anvia

De Elleboog Wandlamp type 1702 van Anvia is gebaseerd op het originele en zeldzame type 6019 ontworpen door Jan Hoogervorst. Het frame van deze wandlamp in moderne mid-century stijl is geproduceerd uit aluminium en staal. Door de elleboog techniek is de lamp in vele standen te draaien en zeer geschikt als leeslamp. De kap met een diameter van 24 cm is ook nog eens draaibaar. De maximale reikwijdte van de Elleboog Wandlamp is 100 cm uit de wand maar ook naar links of rechts. Het frame van de lamp heeft een zwarte structuur coating, voor de kap kunt u kiezen uit de kleuren mat wit, mat geel, mat grijs of mat zwart.

LED verlichting

Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde.  Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. De lichtbron van de Elleboog Wandlamp is een 12 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 75 Watt gloeilamp. Deze wordt bij Smukdesign meegeleverd met de lamp.

Jan Hoogervorst

De veelal organische ontwerpen van Jan Hoogervorst uit de beginjaren van zijn designcarrière zijn dan ook duidelijk geïnspireerd en beïnvloed door vooruitstrevende Italiaanse verlichtingsbedrijven als Arredoluce, Stilnovo en Arteluce. Hij wordt ook wel eens de Nederlandse kroonprins van de Italiaanse ontwerpkoning Gino Sarfatti genoemd. Zijn latere ontwerpen kenmerken zich veel meer door puurheid en functionaliteit, met een geweldig gevoel voor verhouding doch ook sterk calvinistisch. Door velen wordt Jan Hoogervorst inmiddels gezien als één van de grootste Nederlandse “mid-century” ontwerpers. Geen achtergrond in een opleiding aan een ontwerpacademie, maar een gedreven en kundig ambachtsman.

Anvia

Anvia Almelo is een bekend Nederlands merk op het gebied van Designverlichting. Opgericht in 1933 en in de jaren 80 helaas ter ziele gegaan. Gelukkig is er in 2014 nieuw leven in geblazen en is er nu weer een prachtige collectie gebaseerd op de oude ontwerpen van Jan Hoogervorst.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Elleboog Wandlamp 1702 Design Jan Hoogervorst Anvia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.