Winkel

Home Lampen Vloerlampen TMM Vloerlamp Zwart Design Miguel Mila Santa en Cole

TMM Vloerlamp Zwart Design Miguel Mila Santa en Cole

 623,00 665,00

Beschrijving

TMM Vloerlamp Zwart Design Miguel Mila Santa en Cole

De TMM Vloerlamp Zwart is ontworpen door Miguel Mila in 1961 en is één van de meest geprezen ontwerpen van Spanje. De eenvoud van de constructie en de combinatie van de materialen maakt dat de TMM Vloerlamp een bijzonder goed ontwerp is. De houten voet en staander met daar op de in hoogte verstelbare kap die op hoogte gehouden wordt door een eenvoudige rubberen ring. De aan/uit schakelaar zit verwerkt in de kap, door zacht aan het snoer te trekken schakel je de lamp aan en uit. Deze minimalistische vloerlamp wordt nu geleverd inclusief LED lichtbron. De TMM Vloerlamp was al verkrijgbaar in verschillende houtsoorten maar nu ook in Zwart Eiken. En te combineren met drie uitvoeringen van de kap: Beige of Wit en een witte kap met diffuser die er voor zorgt dat je niet van bovenaf in de lichtbron kijkt. De lamp is 166 cm hoog en wordt ondersteund door een kruisvormige voet.  Een prachtig Spaans ontwerp wat ook heel sterk aan Scandinavisch Design doet denken.

LED verlichting

Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen.De lichtbron van de TMM Vloerlamp Zwart is een 10 Watt LED lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 60 Watt gloeilamp. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht. Deze wordt meegeleverd met de lamp.

 

Santa & Cole is een Spaanse fabrikant van verlichting en buitenmeubelen. Sinds de oprichting in 1985 zijn ze op zoek gegaan naar goed ontworpen producten uit het verleden. En die hebben ze gevonden en geherintroduceerd. Alle ontwerpen en producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Toch zijn ze ook nog verbeterd door onder andere de producten aan te passen voor LED verlichting. Het doel van Santa Cole is niet een hele grote collectie te presenteren maar wel een kwalitatief hoogwaardige collectie  Met daarin producten van zeer gerenommeerde ontwerpers zoals Miguel Mila, Arne Jacobsen en Ilmari Tapiovaara.

 

Miguel Mila

Miguel Mila vertegenwoordigt zoals geen enkele andere persoon Spaanse eigentijds design. Hij behoort tot de Pioniers van de jaren 50 en heeft diverse klassiekers op het gebied van meubilair en lampen ontworpen. Zijn start was niet eenvoudig in een periode waar geen grondstoffen beschikbaar waren, toch heeft hij in die periode zijn beroemde ontwerpen de TMC en de TMM vorm gegeven.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “TMM Vloerlamp Zwart Design Miguel Mila Santa en Cole” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.