Winkel

Home Lampen Hanglampen Linier W181 lamp design Dirk Winkel voor Wastberg

Linier W181 lamp design Dirk Winkel voor Wastberg

866,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Linier W181 lamp design Dirk Winkel voor Wastberg

De Linier W181 lamp is ontworpen door Dirk Winkel voor het Zweedse Wastberg. Op het eerste gezicht lijkt w181 Linier op een gewone lineaire hanglamp. Een nadere blik op deze geometrisch strak ontworpen hanglamp onthult echter dat er meer is dan op het eerste gezicht lijkt. In de dunne buis zitten afzonderlijke antiverblindingscompartimenten die zorgen voor een nauwkeurig gedefinieerd veld van warm, uitgebalanceerd en verblindingsvrij licht. Op de uiteinden van de W181 Linier zitten geïntegreerde dimwielen om het gewenste lichtniveau in te stellen, wat een optimale aanpassing mogelijk maakt. De Linier hanglamp is 152 cm lang en heeft een diameter van 3 cm.

 

Dirk Winkel

Dirk Winkel is een in Berlijn gevestigde productontwerper die in 2010 afstudeerde aan de University of Arts (UdK) Berlin, gevolgd door een MA in Design Products aan het Royal College of Art (RCA) Londen. Hij is gespecialiseerd in verlichting en meubeldesign en werkte voor verschillende ontwerpers en designhuizen in Berlijn en Londen voordat hij in de zomer van 2011 zijn eigen studio in Berlijn oprichtte. Gedreven door het geloof in de schoonheid van formeel purisme en het klassieke principe van ‘minder maar beter ‘, zijn enkele van zijn grote interesses zijn de verkenning van het verleggen van de grenzen van massaproductietechnieken, het heroverwegen van licht en verlichtingsparadigma’s, en het onderzoek naar nieuwe materialen en hun potentieel.

Wastberg

Wästberg is een Zweedse fabrikant van designverlichting, hun doelstelling is het terugbrengen van licht naar de werkelijke behoefte. En daarbij te besparen op energie en grondstoffen, in het belang van een wereld die haar grenzen al heeft overschreden. Met kleinere meer gerichte lichtbronnen op bureau , in het plafond of waar maar nodig zonder een ruimte compleet te verlichten. De producten die daar voor nodig zijn ontwikkelen ze met gerenommeerde ontwerpers en architecten zoals Bolle Tham en Martin Videgard, Nendo, David Chipperfield en Maarten Van Severen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Linier W181 lamp design Dirk Winkel voor Wastberg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.